home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Gunsel B9

Prvi električni auto koji je u potpunosti razvijen i proizveden u (međunarodno nepriznatoj) Turskoj republici Severni Kipar ugledao je svetlost dana u svojoj finalnoj formi tokom sajma MUSIAD EXPO 2020 u Istanbulu.

Gunsel B9

Kako piše Klix.ba, projekat Gunsel je razvio Univerzitet Bliskog Istoka (NEU) na Severnom Kipru. Rektor osnivača NEU-a, prof. Dr. Irfan Suat Gunsel rekao je da je ovaj projekat bio san za njegovu porodicu. Takođe, ovaj projekat doživljava se kao jedan od najekološkijih koraka na mediteranskom području.

Gunsel B9

Član Gunselovog odbora Yalvac Akgun rekao je da je električni automobil B9 testirao veliki broj kiparskih Turaka i da su ovi testovi dobili vrlo dobre povratne informacije. Akgun je rekao da će masovna proizvodnja početi 2021. godine za Gunsel B9, te da planiraju da završe i model J9 za dve godine.

Gunsel B9

B9 je privukao veliku pažnju u Turskoj svojim ekološkim inženjeringom i dizajnom. Poslovni ljudi širom sveta su zainteresovani za projekat Gunsel i pronašli su priliku za direktan kontakt sa automobilskim inženjerima na sajmu u Istanbulu.

Gunsel B9

B9 je prvi prototip za Gunsel. Ekološki orijentisani automobilski inženjering, dizajn i softver su potpuno razvili kiparski Turci. Gunsel, može da pređe 350 kilometara s jednim punjenjem i da ubrza do 100 km/h za 8 sekundi.

Gunsel B9

Uz to Gunsel B9 nudi mogućnost regenerativnog punjenja baterija, kao i korišćenje Supercharger punjača sa kojima punjenje traje svega pola sata. Takođe, iz Gunsela tvrde da njihova baterija zadržava više od 90 odsto svog kapaciteta i nakon pređenih 300.000 kilometara.

Iako za sada nema detaljnih informacija očekuje se da će se Gunsel prvo izvoziti u zemlje regiona i balkanske države.

Izvor: Klix.bačitanja : 570Komentari