home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rolls-Royce Dawn Kengo Kuma

● Rolls-Royce Dawn je nastao u saradnji sa arhitektom Kengom Kumom
● Jedinstvena kreacija kao most luksuznog automobilskog i arhitektonskog sveta

● Stvoren za jedinstvenu japansku rezidenciju
● Dawnov stil odražava jasnoću strukture prebivališta sa prevladavajućim osećajem smirenosti
● Arhitekta poznat po dizajnu nacionalnog stadiona Japana

Rolls-Royce Motor Cars i Kengo Kuma su premostili luksuzni automobilski i arhitektonski svet otkrivanjem prvog unikatnog Rolls-Royce Dawna.

Rolls-Royce Dawn Kengo Kuma

Jedinstveni automobil biće predstavljen kao pokretni prikaz nove luksuzne rezidencije „The Kita“ u centralnom Tokiju, koju je dizajnirao Kengo Kuma po narudžbini kompanije za luksuzne nekretnine Westbank.

Rolls-Royce Dawn Kengo Kuma

Ovaj Dawn je stvoren za ekskluzivnu upotrebu vlasnika jedinstvenog višespratnog penthausa, „The Kita Tea House“, koji se nalazi na vrhu novoizgrađenog imanja u mirnom, centralnom kvartu Kitasando. Penthaus je tako nazvan po krovnoj čajanki koja je uokvirena pogledom na Večnu šumu svetilišta Meiji i japanski nacionalni stadion Kengo Kuma.

Kao što je karakteristično za arhitekturu Kengo Kuma, „The Kita“ izaziva odnos između enterijera i eksterijera. Dawn sa otvorenim krovom je zato bio prirodno platno za prateći automobil, miran i ušuškani privatni prostor u kojem nikada niste odvojeni od spoljnog sveta.

Glavni cilj Dawnovog stajlinga je bio japanski delikates sa osećajem preciznosti viđenim u čistim linijama zgrade, stvarajući jasnoću strukture sa prevladavajućim osećajem smirenosti, a dubina dizajna se otkrivala nežno i suptilno. Istovremeno, i automobil i rezidencija imaju snažan vizuelni identitet i velikodušnost proporcija koja krši japanske norme: varljivo neutralan, ali duboko atmosferski; po svojoj prirodi praktičan, ali izuzetno udoban. Dawnova spoljašnjost je izvedena u Silver Haze, višeslojnoj boji koja govori o srebrno-sivoj boji osnovnih građevinskih materijala zgrade. Kada je osvetljena suncem, otkriva bronzani sjaj, toplinu koja odražava bronzane koshi rešetke na spoljnoj strani zgrade i bronzane detalje u unutrašnjosti.

Spajanje unutrašnjosti i spoljašnjosti je topao, intimni osećaj prirodnih obloga Royal Walnut, kao naklonost bogatim pločicama od oraha visokog predvorja ulaznog dela penthausa.

Unutra, od Piano Selby Grey do Piano Black elemenata, predstavlja mešanu i fluidnu prirodu sočnih i inovativnih materijala zgrade. Boja prelazi sa Bianco Carrara mermera, kroz svetlosive sive boje mekog brušenog nerđajućeg čelika i keramičkih pločica, i na kraju, do tamnog granita i metalnih pločica.

U prednjem delu je postavljen umetak od nerđajućeg čelika logotipa 'Kita', najosetljiviji primer takvog umetka koji je proizveo Rolls-Royce Bespoke Collective i gest solidarnosti sa velikom veštinom koja je upotrebljeena u izradi jedinstvene rezidencije. Poslednji dodiri uključuju specijalno dizajnirani sat i kišobrane, prilagođene unutrašnjosti, odražavajući ugled arhitekte.čitanja : 384Komentari