home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mitsubishi Pajero Final Edition

Jedan od najstarijih SUV-ova u prodaji, četvrta generacija Mitsubishijevog Pajera postoji od 2006. godine, a sada je proizvodnja zauvek završena.

Tačnije, Mitsubishi ne pravi Pajero u fabrici u Sakahogiju u Japanu od marta, a labudova pesma je završno izdanje MY2022 za Australiju. 800 jedinica ide za Australiju, svi sa sedam sedišta i dostupni u lokalnim verzijama GLS, GLX i Exceed.

Bez obzira na nivo opreme, ispod haube se nalazi turbo-dizelski 3,2 litarski četvorocilindrični motor sa 192KS i 441 Nm obrtnog momenta koji se na obe osovine šalje petostepenim automatskim menjačem.

U suštini, to je obični Pajero sa rezervoarom za gorivo od 88 litara i opremljen dodatnom opremom. U opremi su između ostalog zadnja kamera, 18-inčni alu točkovi, zadnji parking senzori, prednja sedišta sa gejanjem i Rockford audio sistem, dok Exceed ima i kožni enterijer, pedale od brušenog aluminijuma i krovni otvor.

Smatra se jednim od najboljih 4x4 SUV-ova na svetu, Pajero postoji od 1981. godine i tokom 40 godina je ostvario više od 3,3 miliona prodatih primeraka. Ime će i dalje živeti sa manjim modelom Pajero Sport, koji je zasnovan na Mitsubishiju Triton / L200.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Izvor: Motor1.com



čitanja : 392



Komentari