home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Motors je u februaru ove godine predstavio novu generaciju Outlandera, i to prvo samo sa 2,5 litarskim benzinskim motorom sa 184KS i 245 Nm obrtnog momenta (uz automatski menjač i Mitsubishijev "Super All-Wheel Control" sistem pogona na sva četiri točka).

U proteklom periodu je najavljivan i novi Outlander Plug-in Hybrid koji je sada i zvanično predstavljen u Japanu.

Mitsubishi Outlander PHEV

Japanci međutim još nisu saopštili sve detalje, ali je poznato da je automobil dobio PHEV sistem nove generacije sa dva elektomotora (čija snaga je povećana za oko 40 odsto) i baterije od 20 kWh. Autonomija u elektro modu iznosu do 87 km, a tu je takođe i Super-All Wheel Control pogon na sva četiri točka. Takođe, povećan je i rezervoar za benzin.

Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi nije saopštio podatke o motoru sa unutrašnjim sagorevanjem pa se pretpostavlja da je u pitanju 2,4 litarski četvorocilindraš kao i kod prethodnika.

Mitsubishi Outlander PHEV

Treba podsetiti da je novi Outlander baziran na platformi novog Nissana Rogue, dok je izgled inspirisan Engelberg Tourer conceptom koji je japanska fabrika predstavila na sajmu u Ženevi 2019. godine. U svakom slučaju, ističe se nova interpretacija "Dynamic Front Shield" prednjeg dela.

Mitsubishi Outlander PHEV

Što se dimenzija tiče, novi Outlander je 5.1 cm širi od prethodnika i ima međuosovinsko rastojanje povećano sa 267 cm na 271 cm, pa nudi i 2.8 cm više mesta za noge putnika u drugom redu. Dužina vozila iznosi 468 cm, širina 186 cm, a visina 175 cm.

Takođe, novi Outlander standardno ima tri reda sedišta, uz kvalitetnije materijale, 12.3-inčne digitalne instrumente, 9.0-inčni centralni ekran, Android Auto i Apple CarPlay.

Deo opreme čini i 11 vazdušnih jastuka, adaptivni tempomat, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci, navigacija, kolor Head-Up displej, Bose audio sistem sa 10 zvučnika...

Mitsubishi Outlander PHEV

Prodaja novog Outlandera PHEV će u Japanu startovati 16. decembra (u Ameriku stiže u drugoj polovini sledeće godine), i to sa izborom od 10 boja (uključuje i novu Black Diamond boju), kao i 20-inčnim alu točkovima.

Novi Outlander PHEV je dobitnik i prestižne nagrade za dizajn "Good Design Award 2021" koju dodeljuje Japan Insitute of Design Promotion.

Nagrada se inače dodeljuje od 1957. godine sa ciljem da unapredi japansku industriju i životni stil.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 708Komentari