home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi A8

U Audiju su se potrudili da adekvatno osvežena četvrta generacija njihove perjanice koja se krije iza oznake A8/S8 ostane među najpoželjnijim automobilima visoke klase.

Audi A8

Shodno trendu i potražnji, u Ingolstadtu u ponudi imaju sve više SUV-ova, ali ne odustaju od svojih limuzina na čijem čelu je već godinama luksuzni model koji se krije iza oznake A8 i došao je do četvrte generacije koja je predstavljena u izdanju nakon tretmana osvežavanja.

Audi A8

Audi A8

Redizajnirani Audi A8 spolja karakteriše još veća i šira jednodelna maska hladnjaka na kojoj ima još više hroma, a tu su i nešto drugačiji otvori na branikku i nova kućišta svetala opremljena najmodernijom matrix tehnologijom. Nova je i grafika u kućištima zadnjih digitalnih OLED svetala, a A8 se sada po prvi put nudi i u kombinaciji s karoserijskim elementima koji su karakteristični za paket opreme S Line. Novosti zaokružuje devet novih boja karoserije.

Audi A8

Manje izmene u kabini koja sa sobom donosi vrhunske materijala uključuju najnovije izdanje Audijeve digitalne instrumentne table (Audi Virtual Cockpit) uz koju se opciono može dobiti „head-up“ displej, a dvostrukim displejima na centralnoj konzoli priključila su se dva displeja za putnike na zadnjim sedištima koji u verziji sa još većim međuosovinskim rastojanjem (A8 L) mogu računati na dodatni prostor ispred nogu.

Audi A8

Redizajnirani A8 pokreću poznati trolitarski i 4,0 litarski turbobenzinski motori sa šest i osam cilindara potpomognuti blagom i plug in hibridnom tehnologijom koji nude od 340 do 460KS, a u ponudi ostaje i trolitarski turbodizelski V6 motor sa 286KS. Za prenos snage na obe osovine (quattro) u svim verzijama zadužen je 8-stepeni automatski menjač.

Audi S8

Paralelno sa standardnim modelom na sličan način je osvežena i najsnažnija verzija koja se krije iza oznake S8, a pokreće je 4,0 litarski V8 biturbo motor koji razvija 571KS.

Audi S8

Audi S8

Prodaja redizajnirane "Osmice“ počinje narednog meseca. Za osnovni model u Nemačkoj treba izdvojiti 99.500, a za superbrzi S8 koji iz mesta do "stotke“ stiže za 3,8 sekundi 144.800 evra.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Audičitanja : 2700Komentari