home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

2022 Toyota Corolla

29 Nov 2021 - 14:00 Noviteti Link
Toyota Corolla

Toyotin princip stalnog poboljšanja obezbeđuje da kroz privlačne nadogradnje Corolla može da nastavi da ispunjava svoju ulogu savršenog partnera za svakodnevne živote mnogih kupaca.

Ovaj pristup se ogleda u poboljšanjima u liniji Corolla Hatchback, Touring Sports i Sedan koja će doneti osveženi izgled i nove tehnološke karakteristike za 2022. godinu.

Corolla dobija najnoviji Toyotin multimedijski sistem za 2022., značajno poboljšavajući povezanost, funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Nudiće se kao standard na Mid+, GR SPORT, TREK i High paketima te kao opcija na modelima srednje klase.

Toyota Corolla

Novi sistem ima moćniji CPU koji radi 2,4 puta brže od trenutne jedinice, dajući mnogo brži odgovor na korisničke komande. Upravlja se putem centralnog ekrana osetljivog na dodir od osam inča, pruža trenutni pristup nizu pametnih povezanih usluga, uključujući navigaciju baziranu na oblaku s kontinuiranim “uvek uključenim” saobraćajnim informacijama.

Toyota Corolla

Svi podaci i informacije se isporučuju putem Corollinog modula za podatkovnu komunikaciju (DCM), tako da nije potrebno uparivanje telefona i ne nastaju dodatni troškovi podataka.

Vozač takođe može da koristi novi glasovni agent u vozilu koji prepoznaje prirodne, razgovorne zahteve za upravljanje multimedijom ili funkcijama vozila kao što su otvaranje ili zatvaranje stakala.

Toyota Corolla

Četvorogodišnji paket Toyota Smart Connect, uključujući navigaciju u oblaku, informacije o lokalnom parkiranju i događajima na putu, ažuriranja putem vazduha i govornog agenta, uključen je u kupovnu cenu vozila.

Nove boje se uvode uz dodatak Platinum White Pearl i Silver Metallic – koji će takođe biti dostupni u dvobojnoj kombinaciji za Hatchback i Touring Sports karoserije.

Za limuzinu, spoljašnji izgled modela dobija dodatnu prefinjenost s novim dizajnom 17-inčnih aluminijumskih naplataka s 10 krakova. Ovo će biti standardno ugrađeno za srednje+ razrede i dostupno kao opcija za model High.

Novo TREK posebno izdanje

Toyota proširuje svoje partnerstvo s vodećim proizvođačem bicikala TREK Bikes, partnerstvom u kojem je hibridna električna Corolla Touring Sports radila redovni servis kao timski automobili za profesionalni biciklistički tim Trek-Segafredo.

Toyota Corolla TREK

S obzirom na to da će se odnos nastaviti do decembra 2022., Toyota predstavlja novi model Corolla TREK Special Edition, nadovezujući se na uspostavljeni TREK Touring Sports. Nudi više specifikacije uz zadržavanje svrsishodnog dizajna koji odražava Corollinu sposobnost da ispuni zahteve podrške elitnim sportistima koji se takmiče na nekim od najizazovnijih svetskih puteva.

Corollu TREK Special Edition će pokretati 2,0 litarski hibridno-električni sistem, a biće odmaknuta od tla dodatnih 20 mm.

TREK Special Edition će predstaviti 18-inčne aluminijumske naplatke novog dizajna, hromirane okvire stakala na vratima, dok će kabina sadržavati piano crne kvake na vratima, crne kožne presvlake i satensko hromiranu dekorativnu liniju na ploči s instrumentima i prednjim vratima.

Pretprodaja nove Corolle će početi već krajem novembra, a prve isporuke kupcima počinju od kraja januara 2022., u zavisnosti od tržišta.

Izvor: Autoportal.hr

Foto: Toyotačitanja : 675Komentari