home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
EdisonFuture

Na kineske kopije zapadnjačkih marki vozila smo odavno naviknuti. Još jedan primerak kopiranja se pojavio i ovih dana, a zanimljiv je jer pozajmljuje neke dizajnerske smernice Teslinog futurističkog kamioneta.

Kineski proizvođač električnih automobila EdisonFuture je predstavio svoj budući električno-solarni pickup kamionet EF1-T. Reč je o prilično zanimljivo dizajniranom modernom kamionetu, koji se osim električnog pogona izdvaja i solarnim krovom na razvlačenje, piše Autonet.hr. Kada je potpuno razvučen solarni kolektor prekriva tovarni prostor i daje celom vozilu elegantnu i aerodinamičnu bočnu liniju. Mali “problem”, međutim, predstavlja činjenica da tada EF1-T prilično liči na Teslin Cybertruc.

Istina, reč je o nešto konvencionalnije izvedenoj karoseriji, bez oštrih bridova i monolitne konstrukcije od nerđajućeg čelika otpornog na metke – ali svejedno, mnoge on i dalje podseća na najavljeni Cybertruck.

EdisonFuture

Iz EdisonFuturea kažu da će solari moći da dodaju oko 40-55 kilometara dometa tokom celodnevnog izlaganja suncu, a ukupno procenjeni domet s jednim punjenjem baterija će biti nešto više od 700 km.

Od nule do 100 km/h EF1-T bi trebalo da ubrzava za manje od 4 sekunde, dok će mu ukupna nosivost biti do 5 tona, sve u najsnažnijoj verziji. Kao i Cybertruck, ovaj kamionet će se nuditi u tri varijante – s jednim, dva, ili tri elektromotora. Cene za sada nisu objavljene, a proizvođač dostupnost najavljuje tokom 2025. godine.

Cybertruck bi trebalo da na tržište stigne krajem sledeće godine. Cene će mu biti od 40 hiljada dolara pa na više.

Izvor: Autonet.hrčitanja : 620Komentari