home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Toyota GRMN Yaris

14 Jan 2022 - 03:04 Noviteti Link
Toyota GRMN Yaris

I Toyota je pripremila nekoliko zanimljivih noviteta koje će predstaviti publici na ovogodišnjem Tokyo Auto Salonu (od 14. do 16. januara).

Za početak, tu je nova verzija sportskog GR Yarisa pod nazivom GRMN Yaris.

Toyota GRMN Yaris

Ovaj novi hot hatch je namenjen samo japanskom tržištu gde će biti ponuđena ograničena serija od samo 500 primeraka.

Toyota GRMN Yaris

GRMN Yaris se odlikuje izmenjenim prenosnim odnosima šestostepenog manuelnog menjača, haubom od ugljeničnih vlakana, povećanom krutošću karoserije, mehaničkim LSD diferencijalom, novim Recaro sportskim sedištima (zadnja sedišta su inače uklonjena), kao i 1,6 litarskim turbo motorom sa 200 kW/272KS i 390 Nm obrtnog momenta.

Toyota GRMN Yaris

Dostupan je i Circuit Package, i to sa 18-inčnim BBS točkovima, jačim kočnicama, Bilstein podešavajućim amortizerima, zadnjim spojlerom od ugljeničnih vlakana, novim pragovima i drugačijim prednjim spojlerom.

Toyota GRMN Yaris

Toyota navodi da je GRMN Yaris sa ovim paketom za 20 kg lakši od standardnog GR Yarisa, kao i da će se kupcima nuditi i Matte Steel boja za eksterijer (u takvoj boji će biti samo 50 vozila iz pomenute serije od 500 primeraka).

Tu je i GRMN Yaris koji je dobio Rally Package, između ostalog sa novim amortizerima i zaštitnim kavezom (ovakav model je 30 kg lakši od običnog GR Yarisa).

Osnovni GRMN Yaris u Japanu košta (preračunato) oko 64.100 dolara, a Toyota najavljuje i lutriju kojom će odrediti ko će moći da kupi jedan od 500 primeraka.

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 564Komentari