home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Daihatsu Tanto Fun Cross

Aktuelna generacija Daihatsu Tanta se u prodaji pojavila u julu 2019. godine pa je japanski proizvođač sada i zvanično prikazao njegovo doterano izdanje (nakon prve najave u avgustu ove godine).

Novi model izražava zreli kvalitet i sofisticiranost, pri čemu nova vezija Tanto Fun Cross (sa off-road stajlingom, drugačijim prednjim delom i narandžastim detaljima unutrašnjosti) predstavlja automobil za aktivni životni stil.

Daihatsu Tanto Fun Cross

Tanto se i dalje bazira na DNGA platformu (Daihatsu New Global Architecture), a uz blago izmenjeni izgled (doterana maska i branici) i moderniji enterijer, vozilo sada nudi i unapređenu ekonomičnost, poboljšanju upravljivost i veći komfor.

Daihatsu Tanto Fun Cross

Bogatija je i oprema, uključujući tu i dužu listu bezbednosnih sistema i sistema pomoći vozaču (između ostalog sistem automatskog kočenja, adaptivni tempomat, održavanje vozila u kolovoznoj traci i pomoć pri parkiranju).

Daihatsu Tanto Fun Cross

U ponudi će i dalje biti trocilindrični benzinac sa 650 kubika (u atmosferskoj i turbo verziji sa 52KS odnosno 68KS), u paru sa CVT menjačem, a biće dostupne verzije sa samo prednjim i pogonom na sva četiri točka.

Prodaja novog Tanta je u Japanu već startovala, po cenama koje se kreću od 1.386.000 do 2.150.000 jena (od 9.775 do 15.165 evra).

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 372Komentari