home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mazda 2

Nakon prvih procurelih slika od pre nekoliko dana, Mazda je danas u Japanu i zvanično predastavila obnovljenu verziju četvrte generacije Mazde 2, koja se nudi sa 1,5 litarskim motorom.

Ova generacija je u Japanu inače u prodaji još od 2014. godine, a u Evropi se pojavila 2015.

Mazda 2

Kako se navodi u saopštenju, spoljašnji dizajn je obnovljen, dodate su nove boje  karoserije, kao i poklopci točkova drugačijeg dizajna.

Mazda 2

Spoljašnjost je lišena nepotrebnih elemenata kako bi se stvorio svež i snažan dizajn, dok su u unutrašnjosti korišćeni pažljivo odabrani materijali i boje koje kombinuju kvalitet i razigranost.

Mazda ističe da doterana "dvojka" ima odličnu preglednost i upravljivost, a opremljena je naprednom bezbednosnom tehnologijom (standardni su između ostalog MRCC - Mazda Radar Cruise Control i LAS - Lane Keep Assist Sistem).

Mazda 2

U ovom unapređenju, koncept razvoja je baziran na ideji da „čak i u modernom društvu u kome se neizvesnost povećava, želimo da cenite svoju individualnost, proširite svoj spektar aktivnosti i uživate u svakodnevnom životu sa svojim prijateljima.“

Mazda 2

Prilikom promene dizajna branika i maske, dodate su nove opcije i karakteri svake verzije tako da korisnici mogu lako da biraju prema svojim željama.

U paleti su i nove boje karoserije „Airstream Blue Metallic“ i „Aero Grey Metallic“.

Pored toga, instrument tabla koristi bio-inženjersku plastiku, materijal napravljen od sirovina biljnog porekla, kako bi se postigla visokokvalitetna tekstura koja se ne može postići konvencionalnim farbanjem.

Tu je i opciona krovna folija (bela ili crna) koja može da se uskladi sa bojom retrovizora. Sa 11 boja karoserije, 3 boje instrument table i 6 boja poklopca točkova, možete odabrati svoju omiljenu kombinaciju, ističe Mazda.

Mazda 2

Za verziju Mazda 2 Sport su predviđeni i crna saćasta masla, retrovizori u sjajnoj crnoj boji, opcioni zadnji krovni spojler u crnij boji, alu točkovi od 16 inča, crni enterijer sa crvenim šavovima i Sport sedišta.

Mazda 2

Narudžbine u Japanu su već počele (cene počinje od 1.529.000 jena što je 10.806 evra), dok se prve isporuke najavljuju za mart.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 510Komentari