home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix

Bugatti je predstavio drugi od svega tri specijalna modela Chrion Pur Sport Grand Prix, koji je nastao u programu Sur Mesure.

Prvi od tri specijalna Chiron Pur Sport modela predstavljen je u decembru 2021. godine, a kombinovao je elemente plave, crvene i sjajne crne boje.

Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix

Međutim, ovaj automobil je konfigurisan za kupca koji ga je naručio od kompanije Bugatti Singapure te je dominantno lakiran u Blanc belu boju, dok ga krase Grand Prix Red detalji.

Ovi crveni elementi su najuočjiviji na prednjim blatobranima francuskog hiperautomobila jer su trkačke linije sastavljene od desetina malih Bugattijevih logotipa. Crvena boja odlikuje i ručno lakirani broj "32" na vratima, kojim se odaje počast modelu Bugatti Type 51, a koji je pobedio na Velikoj nagradi Francuske 1931. godine kada su ga vozili Louis Chiron i Achille Varzi. Zadnje krilo takođe nosi crveni Bugatti natpis.

Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix

Eksterijer automobila još posebnijim čine karbonski elementi bez dodatne boje, kao i crveni karbonski poklopci motora te zadnje krilo.

Bugatti nije objavio fotografije unutrašnjosti, ali može se uočiti da izgleda kao i ona u modelu Chiron Pur Sport Grand Prix iz 2021. godine s kombinacijom crne kože, crne alkantare i različitim crvenim elementima uključujući sigurnosne pojaseve.

Mehaničkih promena nema u odnosu na "standardni" Chiron Pur Sport, tu je i dalje 8,0 litarski quad-turbo W16 motor koji razvija 1.479 KS i 1.599 Nm obrtnog momenta. Inženjeri su određenim modifikacijama olakšali automobil za 50 kg, ali opremili su ga i krućim oslanjanjem. Unikatna podešavanja menjača su dodatno poboljšala ubrzanje.

Izvor: Klix.ba / Carscoops.com

Foto: Bugattičitanja : 390Komentari