home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Chevrolet Corvette Z06 GT3.R

Chevrolet Corvette Z06 GT3.R je pripremljen za novoformiranu klasu GT3 koja će od naredne sezone biti prisutna u severnoameričkom IMSA šampionatu i Svetskom šampionatu u trkama izdržljivosti (WEC – World Endurance Championship).

U Chevroletu su objavili da nakon više od dve decenije u trkama izdržljivosti više neće imati fabrički tim koji je do sada učestvovao iza naziva Corvette Racing, ali to ne znači da žute Corvette više neće biti u šarolikom društvu GT automobila koji će se i naredne sezone takmičiti u dva respektabilna Šampionata u trkama izdržljivosti.

Napravljene prema specifikacijama za FIA-inu novoformiranu klasu LMGT3, koja će od naredne sezone nastaviti tamo gde su sa završetkom ove sezone stali automobili klase LM GTE, dve Corvette Z06 GT3.R u severnoameričkom IMSA šampionatu biće u bojama tima Pratt Miller Motorsport koji neće ostati bez podrške Chevroleta.

Chevrolet Corvette Z06 GT3.R

Naslednice prve 'vette s centralno smeštenim motorom (C8.R) koja je ove sezone u klasi LM GTE završila na najvišem podijumu u poretku timova voziće vrhunske posade Antonio Garcia/Alexander Sims/Daniel Juancadella i Tommy Milner/Nicky Catsburg/Earl Bamber.

Premijerni nastup je zakazan za 27. januar kada se vozi prva trka IMSA šampionata 24 sata Dejtone gde će među mnogobrojnim GT3 automobilima biti i Fordov Mustang, a ranije je otkriveno da Z06 GT3.R pokreće dorađena verzija gromoglasnog 5,5 litarskog V8 motora koji će u FIA WEC šampionatu razvijati do 600 konjskih snaga.

Biće zanimljivo videti startnu listu LMGT3 klase za 92. izdanje legendarne trke 24 sata Le Mana koja će početi 15. juna, a kako sada stoje stvari u bojama privatnih timova s fabričkom podrškom učestvovaće po dva GT3 automobila Ferrarija, Porschea, Aston Martina, BMW-a, Lamborghinija, McLarena, Forda, Chevroleta...

Izvor: Klix.ba / Motor1.comčitanja : 316Komentari