home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Lada e-Largus

Fabrika AvtoVAZ će prvu probnu seriju električne varijante ovog modela proizvesti u decembru.

U decembru 2023. godine u fabrici AvtoVAZ-a u Iževsku će biti sklopljena prva, probna serija električnih automobila Lada Largus. Kako je izjavio predsednik kompanije Maksim Sokolov, planirano je da serijska proizvodnja električnog Largusa počne 2024. godine.

Čelni čovek kompanije izrazio je uverenost da će novi model biti tražen među kupcima u Rusiji, ali nije saopštio koji je obim proizvodnje planiran.

Lada e-Largus

„Obim proizvodnje zavisi od potražnje, a ona, s druge strane, zavisi od podrške koju kupci dobiju od ruskih vlasti. Ovaj automobil je najvećim delom proizveden od domaćih komponenti, pa mi očekujemo da će ova podrška biti značajna“, istakao je Sokolov.

Kako je još ranije najavljeno, „Lada e-largus“ će biti proizvedena u verziji putničkog automobila i kombija. Na putnička vozila i karavane je instaliran sinhroni elektromotor sa 110 kW/150KS.

Kapacitet litijum-jonske baterije je 60 kWh, a domet sa jednim punjenjem - najmanje 400 km u NEDC ciklusu, Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 145 km/h, dok bi ubrzanje do 100 km/h trebalo da traje manje od deset sekundi.

Izvor: Russia Beyond / Sputnjik

Foto: Arhiva Autoblog.rs / AvtoVAZčitanja : 401Komentari