home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kapirosi propušta Japan

23 Sep 2011 - 20:41 Sport Link

Dislocirao rame

Loris Kapirosi će propustiti narednu trku u Japanu koja se vozi sledeće nedelje pošto je na Aragonu dislocirao rame.

Vozač Pramac Dukatija koji bi trebalo da se penzioniše na kraju sezone je već povredio isto rame u Junu kada je na stazi Asen doživeo pad, a oporavak mu se praktično nije skroz ni završio.

Tridesetosmogodišnji Kapirosi je u dogovoru sa lekarima odlučio da propusti trku na stazi Motegi. "Želeo sam da vozim u Japanu. To mi je jedna od omiljenih staza gde sam postigao mnogo dobrih rezultata i doživeo sjajne trenutke tokom karijere, ali doktori su bili više nego jasni. Posle inicijalnih pregleda u Monaku i konsultacija, predložena mi je hitna operacija što bi značilo barem tri meseca oporavka i to bi mi okončalo karijeru." 

"Otišao sam u Imolu i posetio Doktora Kostu koji je već viđao ovakve povrede na drugim vozačima i mislim da je on imao neke druge ideje. Nažalost, i on je bio prilično decidan i naredio mi mirovanje, što znači da propuštam trku. Boli me rame, i trebaće mi barem dve nedelje punog odmora. Žao mi je zbog ovakve situacije, ali se nadam da ću karijeru okončati na stazi, a preostaju mi posle ove još tri trke, Australija, Malezija i Valensija."

Pramac Dukati nije još uvek objavio hoće li zameniti Kapirosija na trci u Japanu ili će samo Rendi De Punije braniti boje tima.

Preuzeto sa : Supersport.rsčitanja : 818Komentari

Capirex neće u penziju. Ima tu superbajk.
Ali Ducati je ove sezone razočarao. Šta škripa, to ni oni ne znaju. Jednostavno mašina je prgava, nije elastična, ram suviše krut. Ceo motor dizajniran za "jahača" Kamenog, koji ima tako ružan stil vožnje, što rekli visi ili sjahuje po krivinama.
Kad mu Dotore, koji je razvio sadašnju jamahu R1 ne može ništa, znači da je u krivu.
Iduće godine dolaze 1000, i sve počinje iz početka, pa ćemo videti. A posebno ćemo videti šta će kurt..on Lorenco, sa jamahom koja nije Rosijeva.

Autor Energy saver 23 Sep 2011, 23:39