home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Aspar je dobio dvojicu sjajnih vozača, Rendija i Aleiksa za narednu sezonu kada će u MOTO GP takmičenju učestvovati po novim pravilima, ovog puta sa Aprilijinim agregatima.

Horhe Aspar Martinez, koji je jako uspešan u nižim kategorijama je koristio fabrički Dukatijev motor u prve dve godine svog MOTO GP programa, ali se odlučio za primenu novih pravila u novoj sezoni i prešao na niži nivo tehnološkog razvoja sa većim mogućnostima dobudživanja motora. De Punije je u Moto GPu još od 2006 godine, prvo sa Kavasakijem koji se povukao iz takmičenja pa onda sa LCR Hondom, i na kraju sa Pramac Dukatijem. Testirao je Suzuki nedavno i napravio neke spektakularne krugove ali je na kraju završio sa Asparom.

"Ja sam oduševljen što se vraćam u Aspar, tim za koji sam vozio u klasi 250cc u sezoni 2005." rekao je de Punije. "Imam sjajne uspomene iz tog vremena i spreman sam na novi izazov. CRT pravila su budućnost Moto GPa, i mislim da je pred nama mnogo posla, i to veoma zahtevnog. Cilj nam je da se što brže prilagodimo novim pravilima i da nahvatamo najbrže timove."

Tridesetogodišnji francuz je već testirao CRT bajk i kaže da je optimista. "Test na Herezu mi je dao priliku da vidim enormni potencijal novog koncepta CRT bajka, i drago mi je da sam jedan od onih koji je među prvima vozio takav bajk u ovoj novoj kategoriji."

De Punijeov timski koelga Espargaro je takođe povratnik u MOTO GP šampionat pošto je prošlu sezonu vozio Moto 2 klasu dok je prethodno bio u Pramac Dukatiju 2009/10.

"Povratak u MOTO GP je za mene veliki motiv", rekao je 22 godine mladi španac. "2010 je bila pozitivna za mene i ja bih ostao još jednu godinu, ali ovo je nova prilika. Mislim da će moja konstitucija, visina i težina odgovarati ovom bajku i ovoj kategoriji."

Vozač Aspara iz prošle sezone, Hektor Barbera je već potpisao ugovor sa Pramac Dukatijem za narednu sezonu.

Preuzeto sa: Supersport.rsčitanja : 688Komentari