home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Volkswagen slavi sa najvećim šampionom: Sebastijen Ožije (Sebastien Ogier), fabrički vozač Volkswagen-a od 23. novembra, vozio je Polo R WRC na Svetskom reli šampionatu i završio sa pobedom svoje prvo takmičenje u Trci šampiona. U finalu je 27-godišnji Francuz pobedio osmostrukog pobednika trke Le Man Toma Kristensena (Tom Christensen), koji je prethodno pobedio Mihaela Šumahera (Michael Schumacher) u polufinalu.

Sebastijen Ožije, koji će se takmičiti za Volkswagen na Svetskom reli šampionatu od 2013. godine, demonstrirao je svoje izuzetne sposobnosti u vožnji i oduševio oko 40.000 gledalaca u Areni u Dizeldorfu (Düsseldorf). Za vreme takmičenja među najboljim svetskim vozačima, nova Volkswagen reli zvezda bio je najbrži u odnosu na svetske šampione Formule 1 Sebastijana Fetela (Sebastian Vettel, Mihaela Šumachera i Džensona batona (Jenson Button, kao i DTM šampiona Martina Tomčika (Martin Tomczyk), Tima Šajdera (Timo Scheider) i Matiasa Ekstrema (Mattias Ekstroem). Među vozilima koja su korišćena za Trku šampiona bili su VW Scirocco R-Cup, Audi R8 LMS i reli Skoda Fabia S2000.

Sebastijen Ožije je izjavio:"Ovo je moja prva vožnja za Volkswagen i pobeda u Trci Šampiona i ja sam apsolutno oduševljen. To su bile uzbudljive trke sa fantastičnim protivnicima. Nije lako za početnika da vlada mnogim različitim automobilima, ali ja sam imao dobar osećaj od samog početka. Za mene je bila velika čast da prvi put budem pozvan da učestvujem u Trci šampiona. Zahvaljujem se i fanovima koji su atmosferu učinili još uzbudljivijom". Čak je i Kristensen, koji je izgubio, priznao nakon toga: "Sebastijen me je zaista impresionirao i on ima sigurnu budućnost u reli trkama sa Volkswagen-om".

"Ceo Volkswagen tim je ponosan na našeg novog šampiona i oduševljen je Sebastijenom i njegovom veličanstvenom pobedom. Fantastično što je Ožije osvojio prestižnu titulu za Volkswagen odmah nakon dve nedelje nakon njegovog priključenja timu", pohvalio je direktor Volkswagen Motorsport-a Kris Nisen (Kris Nissen).

PR Volkswagen


čitanja : 964Komentari

Haha,može da bude šampion samo tamo gde nema SEB-a. :)
Seb tata !

Autor PITBULL™ 08 Dec 2011, 13:17