home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Danas je u Medija centru u Beogradu održana dobro posećena konferencija za novinare novoizabranog rukovodstva Sportskog auto i karting saveza Srbije sa temom aktivnosti u 2012. godini. Govorili su Predsednik saveza Vladan Milićević, Predsednik skupštine SAKSS-a Dragan Simić i Potpredsednik Upravnog odbora Zoran Burić.

Uvodno izlaganje održao je gospodin Milićević, koji se osvrnuo na trenutno stanje u savezu i dao naznake u kom smeru će se kretati aktivnosti novog rukovodstva. Osvajač Zlatne kacige, dugogodišnji trkač i uspešni organizator takmičenja bio je vrlo jasan u nameri da dosta stvari pokrene u cilju poboljšanja uslova za takmičenje i bezbednosti vozača. Istakao je da će se ozbiljno raditi na omasovljavanju sporta i na otvaranju novih centara za takmičenja, kao i na oživljavanju starih, podvukavši pri tome posebno Novi Sad i stazu Mišeluk. Posebno je naglašeno da će se raditi na poboljšanju uslova za kartingaše, toj “osnovnoj školi” sportske vožnje, kao i na pravljenju čitavih manifestacija tokom trkačkih vikenda, kako bi se publika vratila na staze.

Dragan Simić se prvenstveno bavio sportskim pitanjima i odnosima unutar organizacije. Istakao je da će se maksimalno izaći u susret organizatorima trka, kao i vozačima u vidu smanjenja i ukidanja startnina, o čemu će biti reči na prvom sledećem sastanku U.O. Takodje, savez će stati iza naših takmičara koji izlaze u Evropu, kao i iza najtalentovanijih “klinaca” koji tek stiču pravo nastupa. Na kraju se pozabavio problemima i opstrukcijama koje je napravilo predthodno rukovodstvo prilikom održavanja poslednje Skupštine SAKSS-a naglasivši da nikakvog revanšizma neće biti, već da su vrata otvorena za sve dobronamerne. Takodje, najavio je održavanje sledeće Skupštine SAKSS-a, čiji je predsednik, do 28. februara naredne godine.

Na kraju, Podpredsednik Upravnog odbora Zoran Burić pozdravio je sve prisutne u ime Predsednika U.O. Dragoljuba Lekića, koji je bio službeno odsutan i pozabavio se finansijskim i organizacionim planovima koje će novi U.O. forsirati tokom 2012.-te. Rekao je da će se veoma ozbiljno učvrstiti veza sa matičnom organizacijom AMSS na svim nivoima, da su otpočeli pregovori sa potencijalnim Generalnim sponzorom i da se planiraju konkretne akcije sa Ministarstvom omladine i sporta kroz edukaciju i modernizovanje kompletne organizacije. U tom smislu SAKSS bi trebalo da traži način kako na postane profitna organizacija na način koji bi podržalo Ministarstvo sporta i AMSS. Dodao je i da se veoma brzo planira postavljanje Medijskog pull-a, koji će biti sastavljen od sportskih novinara, sa zadatkom da se automobilizam u medijima pojavljuje češće i afirmativnije.

PR tekstčitanja : 1441Komentari