home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ross Brawn i Mercedes napokon mogu da odahnu, jer su umesto neodlučnog Michaela Schumachera, koji nikako ne uspeva da se vrati u željenu formu, obezbedili vozačke usluge McLarenove zvezde Lewisa Hamiltona.

Britanac će tako od sledeće sezone braniti boje Mercedesa zajedno sa Nicom Rosbergom. O Hamiltonovom potezu prelaska u Mercedes nagađalo se već neko vreme, ali zvanična potvrda je stigla danas. Hamilton će u Mercedesu ostati sledeće tri sezone.

Koliko je za Hamiltona ovaj potez dobar ili loš pokazaće vreme. Činjenica je da u McLarenu mnogi aspekti tima nisu radili savršeno, ali Mercedes se, s obzirom na rezultate proteklih nekoliko sezona, čini prilično klimavom alternativom. Naravno, primetan je napredak i za očekivati je da će sledeće sezone, a posebno u 2014., ekipa koju predvodi Ross Brawn biti jedna od najkonkurentnijih.

U međuvremenu, Michael Schumacher ostao je u zapećku, od tima se oprostio uobičajenim frazama u zvaničnom saopštenju, rekavši da želi da se fokusira na preostale trke ove sezone. Da li je vlasnik najvećeg broja titula šampiona upravo propustio priliku za donekle časno povlačenje?

Izvor: Autosport.hrčitanja : 706Komentari