home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Slavno ime Brabham moglo bi da se vrati u Formulu 1. Bivši trostruki svetski šampion Sir Jack Brabham, sada 86-godišnjak, osnovao je svoj legendarni tim davne 1960. godine, a taj tim je kasnije vodio i sam Bernie Ecclestone.

2009. godine, nemački dobavljač auto delova, Formtech, tvrdio je da polaže prava na ime Brabham pa je i zvanično prijavio tim pod tim nazivom za sezonu 2010. Međutim, porodica Brabham je uzvratila i podigla tužbu kako bi se 'zaštitilo porodično ime'.

Jackov sin, David Brabham, specijalista za trke koji je u 90-im godinama prošlog veka osvojio čak 30 grand prix-eva, izjavio je da se stvar sada nalazi u delikatnoj fazi. 'Da, postoji mogućnost da se tim Brabham ponovo takmiči u Formuli 1' izjavio je u nedavnom intervjuu.

Tim Brabham je osvojio dve konstruktorske i 4 vozačke titule u 60-im i 80-im godinama prošlog veka, a u poslednjoj trci učestvovali su 1992. kada je za upravljačem njihovog bolida bio Damon Hill.

'Pravna bitka oko imena završena je 98 posto, a kada bude gotova 100 posto, videćemo šta se može učiniti u F1' dodao je David.

Izvor: Index.hrčitanja : 704Komentari

... i čuveni Nelson Pike trostruki šampion za volanom!

Autor Đenka 02 Jan 2013, 00:26