home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mark Veber kaže da je izuzetno teško odrediti pravo vreme za odlazak u trkačku penziju iz F1, jer nikada ne možeš biti siguran da li si se možda povukao prerano ili si predugo ostao u sportu. 36-godišnji vozač koji je do sada osvojio devet GP pobeda će ući u svoju dvanaestu sezonu u 2013. godini, odnosno svoju sedmu sa Red Bulom.

„Tajming je veoma važan“ izjavio je Veber. „Još ne razmišljam mnogo o tome, ali će biti veoma težak momenat, bez diskusije. Mislim da je samo važno da se pogodi pravo vreme, da se ne povučeš prerano znajući da si mogao još toga da isporučiš, ili da voziš, a da ne budeš onaj stari koji je mogao da uradi mnogo više. To može da postane ozbiljan problem.“

Veber je podvukao i da proces učenja u F1, nikada ne prestaje, ali je i priznao da samo iskustvo, nije dovoljno za uspeh i dobre rezultate.

„U stvari, čarolija je ta koja te vodi, ali možda oštrina u nekim momentima opada.“ Dodao je Australijanac. „Nikada ne prestaješ da učiš, tako da Mark Veber sa 22 godine ne može da bude čarobnjak, ali sada sa 36 godina, ja mogu da budem čarobnjak, ali je pitanje da li su mi otupele moći. Dokle god se držite pri vrhu, ima smisla voziti, i možda je i tada najbolje prestati.“

Veber je potpisao jednogodišnje produženje ugovora sa Red Bulom, posle pobede na VN Engleske, što znači da mu ogovor važi do kraja 2013. godine.

Preuzeto sa: Hotsport.rsčitanja : 650Komentari