home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi Beta, novi vozač Meklarena Serhio Perez izjavio je da ove sezone može da osvoji titulu svetskog šampiona u Formuli 1, kao i da mu se ostvario san zbog prelaska u britanski tim.

"Čim uđete na vrata Meklarenovog štaba, vidite sjajna vozila i dugu istoriju ekipe, zbog čega se osećate sjajno. Ostvario mi se san, voziću za Meklaren", rekao je bivši vozač Zaubera Serhio Perez.

Meksički vozač će u Meklarenu zameniti bivšeg svetskog šampiona Luisa Hamiltona, koji će u predstojećoj sezoni voziti za Mercedes.  

"Daću sve od sebe u svakoj trci, u vozilu i van staze, radiću s tom velikom porodicom u Meklarenu. Kada dođete u taj tim, titula svetskog šampiona je sama po sebi cilj, inače ne treba da budete u Meklarenu. Svi u ekipi su posvećeni osvajanju titule i ja sam došao da bih to ostvario", dodao je 22-godišnji vozač. 

Za Meklaren će voziti i svetski šampion iz 2009. godine Dženson Baton, koji bi, prema pisanju medija, trebalo da bude prvi vozač britanske ekipe.  

"Dženson je brz vozač i jedan od najboljih na svetu. Moram sebi da napravim prostor, ali mislim da ću moći da radim sa njim. Od njega ću mnogo naučiti, ali želim i da ga pobedim", rekao je Peres.  

"U Meklarenu ću napredovati na mnogim poljima. Kada počne sezona, videćemo u čemu možemo da se popravimo, ali prvo nam predstoje testiranja. Dženson i ja moramo sve da uradimo kako bismo omogućili da Meklarenova vozila budu konkurentna u šampionatu", dodao je on.  

Meklaren će bolid za novu sezonu predstaviti 31. januara, a zimska testiranja počinju sledeće nedelje na stazi u Herezu.

Autor: Beta.rsčitanja : 461Komentari