home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nekadašnji pobednik Dakar relija Karlos Sainc odustao je šestog dana na najtežem auto-moto takmičenju na svetu zbog problema sa automobilom. Srpski motociklista Gabor Sagmajster zauzima 69. mesto u generalnom plasmanu.

Kod automobilista na vodećoj poziciji nalazi se prošlogodišnji pobednik Stefan Peterhansel sa Minijem (14:36,16), slede ga: Al Atijah (Katar, Bagi) +1,18 zaostatka, De Vilijer (Južna Afrika, Tojota) +42,31, Dmitrij Novicki (Rusija, Mini) +44,47...

U generalnom plasmanu motociklista prvi je Francuz Olivije Pan sa Jamahom (15:35,23), drugo mesto za sada drži fabrički vozač KTM-a Siril Depre (+2,22 zaostatka), treći je David Kasto, takođe Jamahin as (+4,48).

Naš predstavnik Sagmajster je sa KTM-om 69. u generalnom poretku (+4:58,08). Šestu etapu od Arike do Kalame dugu 767 kilometara sa specijalnim ispitom od 454 km završio je na 81. mestu.

- Nakon jednog pada sa motora izvukao se kabl na Iritraku. To je sprava koja omogućava praćenje takmičara preko interneta. Nestao sam sa zvaničnog sajta i ljudi su pomislili da mi se nešto desilo. Međutim, sve je bilo u najboljem redu, završio sam šesti dan bez većih problema, iako je ovo bila sigurno najteža "specijala" do sada. Prelazimo Ande, idemo u Argnetinu i cirkus se nastavlja. Žao mi je što je moj klupski kolega Miran Stanovnik odustao - naglasio je Gabor Sagmajster.

Sedma etapa voziće se od Kalame do Salte u dužini od 806 kilometara (SI 220 km). Do sada je odustalo više od 170 posada u sve četiri kategorije.

Izvor: Rts.rs

Foto: AFP čitanja : 626Komentari

Šteta za Karlosa Sainca

Autor Moron 11 Jan 2013, 17:05