home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Svetski šampion u Formuli 1 Luis Hamilton je odbacio teze o mogućoj borbi za titulu u novoj sezoni pre nego i što je ona počela...

Novopečeni vozač Mercedesa je od strane novinara upitan da li je njegov novi bolid dobar kao što je bio onaj McLarenov, tima u kome je prethodno proveo čitavu karijeru.

''Ne. Downforce je faktor koji tera sve napred i tu se moramo popraviti. Motor je najjača karika bolida, a downforce najslabija. Veoma jednostavno. Ovaj tim je prošle sezone upisao jednu Grand Prix pobedu, pa očigledno nemaju tako loše temelje u mehaničkom smislu. Ali na downforceu treba puno raditi'', izjavio je Hamilton.

Iako britanskog vozača njegovi najveći rivali Sebastian Vettel i Fernando Alonso guraju u ravnopravnu ulogu konkurenta za titulu, Hamilton u to ne veruje.

''Vettel i Fernando govore da ćemo se boriti za titulu, ali ja zaista u to ne verujem. Naravno da je to naš cilj, ali morate da se podsetite da je bolid bio sekundu, ponekad i dve sporiji prošle sezone. Mi nismo nadoknadili te dve sekunde, a da su ostali timovi pritom stagnirali i to je činjenica. Nadamo se da ćemo ih do kraja godine stići, ali definitivno ne na početku'', zaključio je Hamilton pred sezonu koja počinje 17. marta u Melburnu Velikom nagradom Australije.

Izvor: Gol.dnevnik.hrčitanja : 766Komentari