home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa: Sport.blic.rs

Moto GP samo na kanalima Sport kluba: Stoner u penziji, "Doktor" opet u Jamahi

Posle nedavnog starta sezone u Formuli 1 na stazu se vraćaju i najbrži motociklisti na svetu. Prvog vikenda aprila, počinje nova Moto GP sezona, a domaćin Valentinu Rosiju, Horheu Lorencu, Marku Markezu i ostalim alama na dva točka će biti Katar.

Ljubitelji moto sporta moći će, na kanalima Sport kluba, da prate direktne prenose svih 18 trka, ali i treninge i kvalifikacije, uz stručne i zanimljive komentare.

Direktan prenos prvog treninga za VN Katara je u četvrtak, 4. aprila, u 17 sati na Sport klubu.

Prošla sezona bila je izuzetno zanimljiva, a za predstojeću stručnjaci najavljuju spektakl! U šampionatu nema više Kejsija Stonera, koji se odlučio za miran penzionerski život, ali Valentino Rosi se vratio u Jamahu i sigurno će ponovo biti konkurent za titulu.

Supertalentovani Španac Mark Markez položio je ispit zrelosti i sudeći po rezultatima na testovima pred sezonu, jasno je da će se u nekoj od trka umešati u borbu za izlazak na najviši stepenih pobedničkog postolja. Horhe Lorenco i Dani Pedrosa sigurno će, ponovo, biti u vrhu i generalni utisak je da će se pomenuta četiri kandidata ravnopravno boriti za titulu.

Šansu iz senke vrebaju Kal Kračlou i Štefan Bradl. Vozači Tech3 Jamahe, odnosno LCR Honde, pokazali su veliki napredak prošle sezone i nije isključeno da iznenade favorite na papiru.

Zanimljivo će biti kako će Dukati funkcionisati bez Rosija, da li će Andrei Doviciozu i Nikiju Hejdenu možda pomoći odlazak “Doktora”.

Kalendar sa 18 trka veoma je sličan kao i prethodnih sezona. Start je u Kataru, a završava se u Valensiji. Trka u Holandiji će se, kao i uvek, voziti subotom, dok će trku u Laguna Seki voziti samo Moto GP klasa. Jedina promena je što će umesto trke u Portugaliji biti vožena na novoj stazi u Ostinu, prestonici Teksasa, kojom su vozači oduševljeni.

Pored Moto GP šampionata startuje i Moto2 i Moto3 klasa. Posebnu pažnju u Moto2 trebalo bi obratiti na mladog Maverika Vinjalesa, koga ćemo uskoro gledati u kraljevskoj klasi.

Autor: N. Todorovićčitanja : 907Komentari

Konačno ! :)

Autor Pitbull 04 Apr 2013, 11:27