home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tri vozača unutar jednog minuta, to je epilog današnje druge etape relija u Portugalu. Već na prvom ispitu dana iz igre je ispao vozač koji je juče oduševio svojim nastupima, Dani Sordo. Španac je pogrešio i to skupo - oštećenje vešanja je bilo preveliko i nastup je za njega bio završen.

Uprkos tome, zadovoljstvo je bilo opipljivo, jer je Sordo napokon pronašao novo samopouzdanje za upravljačem.

Ogier je uspeo da se održi na vodećoj poziciji, uprkos bolesti i manjku energije. Pobede na četiri brzinska ispita i kontrolisani ritam bili su dovoljni da Latvalu zadrže na drugom mestu, sa više od 30 sekundi zaostatka. Gotovo identičan zaostatak za Latvalom ima Mikko Hirvonen u jedinom Citroenu.

Robert Kubica je ponovo imao problema. Posebni menjač koji koristi danas se pokvario, pa je Poljak bio prisiljen da "brzine" menja pomoću obične sekvencijalne ručice. Međutim, ta ručica je u ovom automobilu, upravo zahvaljujući posebnom menjaču, znatno tvrđa od one u običnim WRC automobilima. Osim toga, kvarila se i ručna kočnica, a sve je zaokružilo otkazivanje diferencijala, pa je Kubica na pretposlednjem ispitu dana predao meč.  

Izvor: Autosport.hrčitanja : 569Komentari