home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković odlučujuće trke u Evropskom kupu turing automobila (ETCC) na stazi „Brno“ u Češkoj startovaće sa druge pozicije. Borković pred finale sezone drži treću poziciju u generalnom plasmanu najjače klase S2000 i prioritetni cilj ovog vikenda mu je da ga sačuva.

Najbolje vreme u kvalifikacijama za nedeljne trke, koje se voze od 11.35 i 13.05, ostvario je domaći vozač i jedan od najvećih Borkovićevih konkurenata za treće mesto Mihal Matejovski, u vremenu od 2:12.479 minuta. Odmah iza njega, sa dve sekunde zaostatka, našao se njegov sunarodnik Petr Fulin, inače vodeći u generalnom plasmanu. Treće vreme u kvalifikacijama ostvario je Ferenc Fiča iz Mađarske, koji se takmiči u drugoj klasi, dok je Borković bio četvrti sa sedam i po desetinki zaostatka u odnosu na Matejovskog. Međutim, Matejovski je kažnjen, pa će tako Borković krenuti drugi, a uz to je osvojio i dva poena, što mu je najbolji rezultat ove sezone u kvalifikacionim trkama.

Srpski automobilista je odlično vozio tokom kvalifikacija, u nekoliko navrata je bio na drugom i trećem mestu, ali mu je u ključnim trenucima zasmetala Ksenija Niks koja se kvalifikovala tek kao 27. Ipak, po Borkovićevim rečima, najvažnije je da je Ševrolet Kruz u odličnom stanju i da nije raštelovan kao što je bio slučaj tokom slobodnih treninga u petak.

Pred poslednju trku sezone, Fulin drži prvo mesto u generalnom plasmanu sa 69 bodova, ispred Mata Homole iz Slovačke, koji ima 58. Borković je treći sa 37 bodova, a trenutno mu prete Rikli sa 30 bodova, Matejovski i Guger sa po 28, kao i Skuz sa 23.

NIS PETROL RACING TEAMčitanja : 588Komentari