home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Oni koji su imali priliku da prate direktan prenos trke TCR na stazi SEPANG, u MALEZIJI (RTS 2 i internet sajt TCR international), mogli su zaista da uživaju u dinamici 20. okršaja najboljih vozača sveta u svetskoj seriji TCR.

DUŠAN BORKOVIĆ je na SEPANGU imao možda najgore kvalifikacije u ovoj sezoni ali je zato i juče a posebno danas prikazao vrhunsku vožnju, tehniku kojom se odlikuju pravi virtuozi auto sporta. Vozio je hrabro ali i veoma vešto i pametno. U obe trke je krenuo sa 11. mesta. Juče je u cilju bio ŠESTI, a danas zaista bez preterivanja SJAJAN, u cilju ČETVRTI. Mnoge navijače u Srbiji podsetio je na svoje neverovatne okršaje u čuvenom „hibridu“ gde je više puta bio državni prvak. Po dolasku u bok DUŠAN BORKOVIĆ je vidno umoran teško izgovorio:

„Mnogo je vruće, ovo je bila jedna od boljih trka, sa 11. sam došao na 4. mesto. Pod „istragom“ sam, stvarno ne znam zašto. Dodirnuo sam samo klupskog kolegu, ako me zbog toga diskvalifikuju uložićemo veliki protest. Stvarno nisam ništa uradio. Borio sam se kao lav..dobro sam izvezao..Sve vas puno volim… Idem da pijem malo vode…dehidrirao sam„

BORKOVIĆ sada pred dve poslednje trke na stazi MAKAO drži sedmo mesto u generalnom sa 161  bodom. SEPANG mu je bio izvanredan i danas je osvojio novih 12 bodova.

Koliko je TCR serija teška i ove godine najkonkurentnija od svih mogućih TURING KRUŽNIH TRKA najrečitije govori podatak da su na postolju bila čak  14. vozača.

Danas je na SEPANGU pobedio GLISON, ispred NEŠA i MORBIDELIJA, a odlični NEŠ je načinio ogroman korak ka vrhu plasmana, prvi je, i verovatno je osigurao TITULU TCR ŠAMPIONA ZA 2016.

Izvor: Mojsvetbrzine.rs

TCR Sepang, Malezija – PR izveštaj tima Dušana Borkovića:

FANTASTIČNI BORKOVIĆ U MALEZIJI DOŠAO NA ČETVRTU POZICIJU SA 11. MESTA

Na spektakularnoj drugoj trci TCR vikenda na stazi Sepang u Maleziji, srpski as Dušan Borković osvojio je novih 12 bodova. Vozač NIS Petrol by B3 racing tima trku je završio na četvrtoj poziciji i posle azijske turneje u generalnom plasmanu zauzima sedmo mesto sa 161 bodom.

Zbog problema na stazi sa prosutim uljem, trka je startovala sa kašnjenjem i uz sigurnosni automobil koji je ceo prvi krug bio na stazi. Naš as je startovao sa 11. pozicije na osnovu plasmana na jučerašnjim kvalifikacijama u kojima je imao velike probleme, ali je uz taktičnu i stabilnu vožnju tokom cele trke, došao do četvrtog mesta. U izuzetno uzbudljivoj trci koja je obilovala žestokim duelima, Borković je posle incidenta vozača Honde, Colciaga i Gračeva izbio na osmo mesto. Ubrzo posle toga prestigao je Vernea, a onda jednim sjajnim potezom je ostavio Homolu i Oriolu iza sebe i došao do pete pozicije. Posle kazne koju je dobio Steafno Comini, naš as je zvanično trku završio na četvrtom mestu.

„Jako sam srećan. Bila je ovo sjajna završnica azijske turneje u kojoj sam konačno proradio onako kako znam i umem. Bila je ovo jedna od boljih trka u kojoj sam pokazao šta mogu. Startovao sam 11., a trku završio kao četvrti, moram da budem zadovoljan. Krivo mi je samo zbog incidenta koji sam imao sa mladim kolegom Atilom Tašijem, a za koji sam saznao tek posle trke. Uleteo mi je u mrtvi ugao sa spoljne strane i ja uopšte nisam video da je izleteo sa staze. Sve u svemu, prezadovoljan se vraćam kući i nastavljam da se pripremam za samu završnicu TCR sezone i veoma opasnu i uzbudljivu trku na ulicama Makaa“– rekao je Borković nakon trke.

Poslednji trkački vikend ovogodišnje TCR sezone biće ulična trka u Makau, 20. novembra.

PR saopštenječitanja : 776Komentari