home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

1 Feb 2017 - 08:30 Sport Link

Rikardo: Možemo da se borimo sa Mercedesom

Kako prenosi Sport klub, vozač Red Bula Danijel Rikardo smatra da njegova ekipa ove sezone može da se bori sa Mercedesom i za šampionsku titulu u Formuli 1.

Red Bul je prošle godine bio drugi najbolji tim u Formuli 1, iza šampiona Mercedesa.

"Mislim da možemo da se borimo sa njima, da. Ako napredujemo kao što smo prošle sezone, mislim da Hamilton ništa neće dobiti lako", rekao je Rikardo.

Aktuelni šampion Niko Rozberg završio je karijeru posle osvajanja titule, a Rikardo razume odluku nemačkog vozača.

"Prvo sam se iznenadio, ali kada sam razmislio i stavio se u njegovu poziciju, bolje sam razumeo tu odluku. On ima porodicu, dugo je u sportu i pre nego što je počeo da se takmiči. Imao je dugu karijeru. Umoriš se od svih putovanja i obaveza, a on je ostvario šta je želeo, pa je vreme da se odmori. Sve shvatam", naveo je Rikardo.

Izvor: Sportklub.rs

Bron o više trka: Kvalitet, ne kvantitet

Berni Eklston možda nije preživeo "seču" u Formuli 1, ali Ros Bron je i dalje tu.

Svakako, jedno od prvih pitanja koje se postavlja sa novim vlasnicima je da li će se kalendar proširiti. Bron je imao više nego diplomatski odgovor za ESPN.

"Moramo da budemo sigurni da nemamo trke samo zbog kvantiteta, nego samo zbog kvaliteta. Želimo na uzbudljiva mesta, gde bi bile uzbudljive trke. Moramo da mislimo i na to da trke ne budu previše često, jer moraju svi da se odmore, a i navijači moraju da se užele trka", rekao je Bron.

Izvor: Sportklub.rs

Ecclestone neće pokretati paralelno takmičenje Formuli 1

Bivši vladar Formule 1, Bernie Ecclestone najavio je da neće pokretati takmičenje koje bi moglo da preuzme publiku ili sponzore od postojeće Formule 1.

Bernie je u Formuli 1 proveo 50 godina, stvarajući je od samih početaka, a izjavio je da će i dalje promovisati to takmičenje. Za novog vlasnika je imao samo reči hvale naglašavajući da će dodatna sredstva koja planiraju da investiraju dodatno ojačati ovo takmičenje i vratiti brojnu publiku i sponzore.

Izvor: Autoportal.hrčitanja : 801Komentari