home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Vozač Polstar Cijan rejsinga Ted Bjerk pobednik je glavne trke drugog WTCC vikenda u Monci.

Bjerku je to druga pobeda otkako se takmiči u Svetskom šampionatu, a prva u ovoj sezoni. Šveđanin je ujedno i vlasnik najbržeg kruga na čitavom trkačkom vikendu u Monci.

Za razliku od uvodne trke koja je obilovala akcijom, u glavnoj je bilo svega nešto malo uzbuđenja na startu.

Monteiro je standardno fenomenalno startovao i odmah prešao u vođstvo, ali je Bjerk vratio poziciju u drugom krugu na izlazu iz kompleksa Askari.

Činilo se da će ta borba trajati kroz celu trku, ali je Monteiro ostao iza Šveđanina bez šanse da ga napadne.

Rob Haf je na sve načine pokušavao da pretekne Portugalca, ali je “sivik” bio nadmoćniji i u krivinama i na pravcima od “c-elizea”. Britanac je istovremeno morao da vodi računa i o Nikiju Katsburgu koji ga je pritiskao sve vreme.

Treći pilot “volvoa S60” Nestor Đirolami preoteo je petu poziciju Norbertu Mihelisu za hiljaditinku u poslednjim metrima trke i dodatno rasplamsao borbu između dva fabrička programa u WTCC.

Mehdi Benani ovog puta nije nikome upropastio trku, a iza sebe je ostavio Estebana Gerijerija, koji je imao problem sa startom u krugu za zagrevanje. Bodove su uzeli još i Džon Filipi i Jan Erlaher.

Tešku trku imao je Tom Koronel, koji je nekoliko puta ozbiljno izletao i sekao šikane, pa je ovog puta ostao bez ijednog boda.

Trku nisu završili Rio Mičigami (problem sa motorom), Tom Čilton (polomljeno vešanje) i Danijel Nađ.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Monteiro sa 85 poena, ispred Bjerka koji ima 72. Treći iz Monce odlazi Katsburg koji je sakupio 50 bodova, četvrti je Mihelis sa 46, a na peto mesto je izbio Haf sa 44. Haf je ujedno izbio na čelo i u poretku privatnika.

Što se konstruktora tiče, Volvo sada ima 198 poena, dok je Honda prikupila 186.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 869Komentari