home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


Hjundai motorsport iskoristio je takmičarski vikend TCR Nemačka na Nirburgringu da u padoku izloži model “i30 N TCR”, svoj prvenac namenjen (klijentskom) trkanju na kružnim stazama.

Prvo pojavljivanje ovog automobila na jednoj rundi nacionalne TCR serije privuklo je veliku pažnju navijača, vozača i timova – potencijalnih mušterija. Izbor popularne TCR Nemačka za izložbeni izlazak pred oči najšire javnosti govori o značaju ovog tržišta za južnokorejskog proizvođača, čije je sportsko odeljenje smešteno u nemačkom gradu Alcenau.

Prikazano vozilo još je u razvojnoj fazi: Hjundai motorsport i partner u poduhvatu, italijanski BRC rejsing, nastaviće da ga testiraju i usavršavaju u mesecima koji dolaze, i to prema već utvrđenom i gusto spakovanom planu, a prve isporuke gotovih modela uslediće početkom decembra.

U julu je auto prošao “produženi test” na 24 sata Mizana, a zatim su usledile probe na Slovakija ringu. Budući takmičarski “i30 N” se, na osnovu saznanja sa ta dva autodroma, sada diči revidiranom karoserijom.

Kolor šema dosad je viđana samo na crtežima, a na Nirburgringu je prvi put primenjena na stvarni automobil. Ona, kaže Hjundai, promoviše novu gamu visokoperformantnih putničkih automobila kuće, koji će nositi oznaku N. Zato dizajn kombinuje N logo (predstavlja stilizovanu šikanu), “nebeskoplavu” boju, koja će inače biti deo identiteta N game, uz akcente izražene “aktivnom crvenom” i tamnijom “Hjundai plavom”. Cela pojava ciljano podseća na aktivnosti automobilskog giganta u Svetkskom reli prvenstvu.

Trkački automobil je u padoku Nirburgringa prikazan uz modele “i30” nove generacije, na čijoj je osnovi nastao, i “i30 N”, koji je prvo vozilo iz nove Hjundai performantne N game.

“Ovaj auto je ciljano projektovan da bi bio prodavan klijentima koji će se s njime trkati”, istakao je šef klijentskog odseka Hjundai motorsporta Andrea Adamo. “Zato je ključno da im omogućimo da ga vide na važnom TCR događaju, jer mi prvi put stupamo u trke na krugu. U tom smislu, ADAC TCR Nemačka je savršen šampionat da se prikažemo. Kategorija je vrlo uspešna, s dugačkim listama učesnika i takmičarima visokog profila. Prijalo nam je da vidimo da se mnogi od aktuelnih timova i vozača interesuju da detaljnije pogledaju naš “i30 N TCR” i saznaju šta možemo da im ponudimo u idućih nekoliko meseci, jer svi oni razmatraju svoje trkačke opcije za 2018.”

Izvor: Serbiaring.com

Foto: Gruppe C Photographyčitanja : 250Komentari