home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda Civic Type R za BTCC

Nova “honda sivik tajp R” BTCC ekipe Halfords Juasa rejsing premijerno je prikazana javnosti na stazi Parkmotor Kasteljoli, u blizini Barselone.

To je auto poslednje generacije, zvanične fabričke oznake FK8, koji je zvanična postava Honde izradila za učešće u Britanskom šampionatu turing automobila od 2018. nadalje.

Automobilu i timu slede testovi na španskoj pisti u trajanju od nepunih nedelju dana. Predsezonski program otvaraju probne vožnje i procene komponenti i celog automobila.

Honda Civic Type R za BTCC

Vozačke dužnosti na ovom testu, kao i u celoj sezoni, imaće trostruki BTCC šampion Met Nil i pridošlica u tim Den Kamiš. Posle Španije, ekipa se vraća kući i nastaviće da testira i razvija auto na Brends Heču i Donington parku.

Dalji program dešavanja je sledeći. Medija dan i najava sezone planirani su za Donington park, 27. marta, kada će se svi ovogodišnji učesnici najznačajnije serije na Ostrvu prvi put naći zajedno na istoj stazi. Prva takmičarska runda 2018. vozi se na Brends Heču 7. i 8. aprila.

“Honda sivik tajp R” bila je jedan od najuspešnijih BTCC automobila otkako je ušla u ovo prvenstvo”, istakao je Dejvid Hodžets, direktor Honde Velika Britanija. “Prošle godine je lansiran FK8 putnički model i sada je fantastično videti tu novu generaciju u punom trkačkom izdanju za 2018. S novim automobilom i novim vozačkim tandemom, sigurni smo da će sezona pred nama biti sezona za pamćenje. Novi “sivik tajp R” dobio je niz priznanja poznatih specijalizovanih magazina i nadamo se da ćemo tome ove godine pridodati još uspeha, ali ovoga puta na stazama.”

Tim Dajnemiks, koji u Britanskom prvenstvu nastupa pod komercijanim nazivom Halfords Juasa rejsing, izradio je par “hondi sivik tajp R” tokom zime, a njihove livreje za 2018. prikazaće u svojim novim radionicama 22. marta.

Komentar je imao i tim menadžer Džejms Rodžers: “Ekipa je u međusezoni uložila ogroman trud kako bi prešla na novu “hondu sivik tajp R” i sada je fantastičan osećaj kada vidimo plod svih tih sati rada. Auto predstavlja odličnu platformu za rad i sigurni smo da će se pokazati kao moćan paket kada takmičarski zagrize stazu na Brends Heču. Do tog časa, nama predstoji vrlo gust raspored testiranja i postaraćemo se da kada sezona startuje, u nju uđemo iz trka i u najboljoj mogućoj formi.”

Rad ekipe čiji je i suvlasnik pohvalio je i njen prvi i iskusniji vozač Met Nil: “Ova nova generacija “honde sivik tajp R” je fantastična, momci nisu štedeli truda da bismo došli do ove tačke. Jedva čekam da ove nedelje sednem u nju i izvezem je na stazu. Ako ide tako brzo kao što izgleda, bićemo u sjajnoj formi ove sezone.”

“Uzbudljivo je kada vidite novi auto “od krvi i mesa” u punom trkačkom izdanju, to je zaista nešto posebno. Kada prvi put budem sedeo u njegovom kokpitu, to će biti trenutak kojim ću se ponositi”, dodao je turing debitant Den Kamiš, koji je dosadašnju karijeru tekao u Porše monomarka takmičenjima.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 884Komentari