home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Milovan Vesnić

Sada već tradicionalno nova takmičarska sezona za srpskog automobilistu Milovana Mikicu Vesnića započinje krajem meseca aprila u Mađarskoj.

Poznata staza kraj Budimpešte, Hungaroring, ove godine će u terminu od 26-29. aprila biti domaćin druge trke svetske WTCR serije ali i šampionata centralne Evrope u kojem nastupa Vesnić koji će peti put za redom pokušati da se domogne titule najboljeg u ovom šampionatu pod pokriljem svetske automobilističke federacije FIA.

Novosti iz automobilsko sportskog kluba Vesnić ima mnogo a glavna je novi automobil u garaži trofejne porodice iz Gorjana. U pitanju je Seat Cupra TCR koji je evoluirao iz modela Racer a na najnoviju specifikaciju unapređen je upravo u garaži srpskog šampiona. Druga novost je da će za srpski klub ove sezone nastupati i poljski automobilista Jakub Wyszomirski kome će mehaničari i tehničari ASK Vesnić pružati podršku u pripremi njegove Honde Civic TypeR TCR.

„Krećemo na Hungaroring puni elana i sa novim automobilom. U Mađarskoj će nam se priključiti Jakub koji je naš veliki prijatelj i posebno se radujemo saradnji na još višem nivou. Sa Seatom i vozilima iz VW grupacije već imamo dosta iskustva a rad na Hondi za moj tim donosi novo iskustvo i dodatni imperativ. Žao mi je što ovoga puta sa nama nije Rudi Pešović čiji Audi je još uvek u procesu reparacije nakon udesa u Belgiji ali nadam se da ćemo uskoro pod našim šatorom imati sportske automobile tri velika svetska brenda.“ – izjavio je Vesnić pred put na prvu trku – „Samu stazu dosta dobro poznajem ali na žalost osim kratkog testa na NAVAK-u dugo nisam bio za volanom trkačkog automobila pa ću slobodne treninge u četvrtak iskoristiti kao period adaptacije. Ono što me iskreno raduje je najavljeni broj takmičara u mojoj klasi i celoj „velikoj“ diviziji CEZ-a tako da neće biti ni malo jednostavno doći do podijuma što je naravn motiv više. Krećemo ponovo od CEZ-a a nadam se da ću tokom sezone uspeti da nastupim i na nekoliko trka evropskog TCR-a. Jedini preduslov su finansije.“

Takmičarski program na Hungaroringu obuhvata dva kvalifikaciona treninga i dve trke. U klasi D4-3500ccm startovaće ukupno 15 automobila od čega čak 11 TCR specifikacije. Kompletna divizija broji preko 30 automobila tako da akcije na Hungaroringu neće nedostajati a najveći poblem biće naći mesta za brz kvalifikacioni krug i obezbediti dobru startnu poziciju.

Izvor: Mojsvetbrzine.rsčitanja : 960Komentari