home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Moto GP vesti

6 Feb 2019 - 17:19 Sport Link
Mark Markes

Sepang: Markes najbrži i posle operacije

Sedmostruki šampion Moto GP Mark Markes imao je najbrže vreme prvog dana terstiranja u Sepangu.

Španac, koji se i dalje oporavlja od operacije ramena, vozio je samo 29 krugova, ali mu je i to bilo dovoljno da bude najbolji. Markes je najbrži krug izvozio u vremenu 1:59.621.

Inače, vozač Honde je rame operisao u decembru, pa je tokom prvog dana testiraja uspevao da veže po četiri i pet krugova.

"Zadovoljan sam jer sam ponovo na stazi. Ipak, očekujem da budem bolji. Imam na čemu da radim, osećam da mi nedostaje snage. Sve deluje kao da je u redu za krug ili dva, ali je izuzetno teško voziti čitav dan. Zbog toga smo završili ranije prvog dana", objasnio je Markes.

Vozač Ekstar Suzukija Aleks Rins štopericu je zaustavio na 1:59.880. Španac je najbolje vreme postavio u 25. od 54 vožena kruga.

Treći je bio Maverik Vinjales na Jamahi sa vremenom 1:59.937.

Prvog dana testiranja među najbržih pet bili su još Tito Rabar (1:59.983) i Danilo Petrući (2:00.051). Valentino Rosi bio je šesti sa vremenom 2:00.054.

Izvor: Sportklub.rs

Holanđani „zavrću slavinu” za Velike nagrade

Ministar sporta Holandije Bruno Bruins izjavio je da Velika nagrada Holandije u Formuli 1 neće dobiti državna sredstva, a sve posle molbe „motociklista” da od države dobiju 5 milion evra.

U ovom trenutku, za organizacije motociklističke VN, „bore” se autodromi Zandvort i Asen, koji su od državnih vlasti već zatražiti 5 miliona evra.

To je ponukalo Bruinsa da odgovori svim ljubiteljima brzina u Holandiji i prizna da je Velika nagrada u motociklizmu veoma popularan događaj u njihovoj zemlji, ali je isto tako dodao da vlada više ne može da ga finansira, jer je to neracionalno trošenje novca poreskih obveznika. Osvrnuo se i na činjenicu da drugi sportovi uopšte nisu na budžetu države.

Na taj način je jasno stavio do znanja i organizatorima eventualne VN u Formuli 1, da se ne uklapaju u državne prioritete, koji za cilj imaju promociju sporta među stanovništvom.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 424Komentari