home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferviš

Prvu trku trećeg trkačkog vikenda Svetskog kupa turing automobila osvojio je Frederik Ferviš u “audiju RS3 LMS” ekipe Komtuju rejsing.

On se već na startu sa devetog startnog stigao do drugog mesta, a posle intervencije sigurnosnog vozila dobio je i duel za vodeću poziciju.

Pred početak trke počela je slaba kiša, ali se vozači nisu odlučili da pređu na gume za vlažnu pistu, što se ispostavilo kao dobra odluka.

Ipak, staza je bila klizava, što je odmah iz trke izbacilo Đirolamija, koji je udario u Langefelda i izleteo sa staze. I drugi vozač Minih motorsporta Esteban Gerijeri imao je problem, zbog kog je skrenuo u boks. Đirolami se nije izvukao iz šljunka, a Gerijeri se vratio na stazu.

Katasrofalni start imao je Katsburg, koji je sa pol-pozicije do prve krivine pao na šesto mesto.

Na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, dok Đirolamijeva “honda” nije uklonjena, a posle restarta su svi vozili mnogo opreznije.

Ferviš je dobio duel sa Ma, kog je počeo da pritiska i Mihelis, ali je Mađar ipak bio previše oprezan i nije želeo da uđe u ozbiljniji napad.

Živahna borba vodila se oko pete pozicije, koju je držao i održao Farfus. Iza njega su sjajan duel imali Katsburg i Haglef, koji je Šveđanin izgubio, pa ga je zatim prošao i Tarkvini.

Da tri BTCC titule mnogo znače pokazao je Šeden, kad je ušao u preticanje Panisa i Haglefa sa unutrašnje strane, da bi brzo promenio putanju i obišao ih sa spoljne. Nedugo zatim, Panis je udario u Benanija, pa su obojica ispala iz trke.

Kroz cilj je prvi prošao Ferviš, ispred Ma i Mihelisa, a bez podijuma je ostao Verne. Farfus je petim mesto ostvario svoj najbolji rezultat u dosadašnjem toku sezone.

Treba pomenuti i vajldkard vozača Luku Engstlera, koji se sjajno snašao na svom WTCR debiju, završivši prvu trku kao 10.

Fantastičan napredak na stazi imali su Miler i Haf. Vozač Cijan rejsinga nadoknadio je šest pozicija, a vozač SLR čak 11.

Ono što je uspelo Mileru, nije ostalim vozačima “lynk&co”, pa su Priol, Erlaher i Bjerk završili na začelju.

Iako se nadao da će konačno upisati bodove, bez njih je ipak ostao Langefeld, osvojivši 16. mesto, dok je Gerijeri sa jednim ulaskom u boks uspeo da se dokopa poslednjeg raspoloživog boda za 15. poziciju.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 239Komentari