home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bred Bajnder

Bred Bajnder će naredne godine debitovati u MotoGP šampionatu, a u Tech3 timu će mu društvo praviti nekadašnji klupski kolega Migel Oliveira.

Šampion Moto3 iz 2016. se trenutno takmiči za KTM-ov Moto2 tim, a njegovim dolaskom u "premijernu klasu" će Hafiž Sijarin ostati bez mesta u ekipi.

Bajnder, koji je na trkama u Holandiji i Nemačkoj osvojio dva uzastopna druga mesta, je trenutno osmi u šampionatu i jedini KTM-ov vozač u prvih 15 u generalnom plasmanu.

"Ovo je neverovatna prilika. Želim da se zahvalim KTM-u i Tech3 timu i svim ljudima koji su vredno radili sa mnom. Dolazak u MotoGP predstavlja ostvarenje sna za mene i nadam se da ću opravdati ukazano poverenje."

"Drago nam je što je upravo Bred Bajnder novi deo našeg MotoGP projekta, jer je s nama već pet godina i toliko toga je već doneo KTM-u", izjavio je Pit Bajrer, direktor moto sport divizije austrijske kompanije.

Bajnder će takođe postati prvi Južnoafrikanac u "premijernoj klasi" još od 2000. godine, a prvi u eri MotoGP-a. Treba napomenuti i da je upravo Bajnder doneo svojoj zemlji prvu svetsku titulu trijumfom u Moto3, 2016. godine.

Što se Sijarina tiče, on će se najverovatnije vratiti u Moto2, u Tech3 ili Petronas, u kojem je već nastupao od 2011. do 2017.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 332Komentari