home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

20 Sep 2019 - 00:21 Sport Link
Roman Grožan i Kevin Magnusen

Grožan i Magnusen ostaju aduti Hasa

Roman Grožan i Kevin Magnusen ostaju vozači Hasa i u 2020. godini, saopšteno je iz američkog tima.

Kako piše Sport Klub, biće to četvrta uzastopna godina u tom sastavu – Grožan je sa timom od početka Hasa 2016. godine, a Magnusen se pridružio godinu dana kasnije.

“Iskustvo i potreba za iskustvom kameni su temeljci Has F1 tima, a sa Grožanom i Magnusenom nastavljamo da imamo čvrstu platformu na kojoj nastavljamo svoj dalji razvoj“, kaže direktor Hasa Ginter Štajner i dodaje:

“Oni razumeju kako naš tim funkcioniše i mi znamo kakvi su oni kao vozači – to nam daje vredan kontinuitet i čvrstu osnovu. Ova godina je bila teška, ali pomoći će nam da učimo i da napredujemo za 2020“.

U generalnom plasmanu Magnusen je trenutno 16. sa 18 bodova, dok Grožan ima osam bodova na 17. mestu.

Izvor: Sportklub.rs

Kubica posle samo jedne godine napušta Vilijams

Robert Kubica je objavio da sledeće godine neće voziti u ekipi Vilijamsa. Poljski vozač je uspeo da ostvari jedini poen za britansku ekipu ove sezone, ali je u svakim kvalifikacijama bio iza timskog kolege Džordža Rasela.

Posle osam godina odsustva, Robert Kubica se 2019. vratio u Formulu 1 i to u Vilijams. Radi se o ubedljivo najslabijem timu u aktuelnoj sezoni jer bolidi nisu bili ni blizu ostaloj konkurenciji. Ipak Poljak je uspeo da uzme jedan bod i to u Nemačkoj.

"Kako sam se vratio u F1 naravno da bih voleo da ostanem, rekao sam ove godine da mi je cilj da ostanem ali ne po svaku cenu. Mislim da moram da radim ono što će da mi vrati malo sreće u trkanju. Ova sezona je bila veoma teška sa aspekta rezultata i nastupa ali je takođe bila veoma zahtevna. Nije lako vratiti se posle tolike pauze, posebno kada je situacija teška kao naša. Hvala timu na prilici i videćemo šta će doneti budućnost", rekao je Robert Kubica u saopštenju.

Kubica će biti u Vilijamsu do kraja sezone u kojoj je ostalo još sedam trka, a prva nareda je u Singapuru 22. septembra. Već u petak počinje akcija na ovoj gradskoj stazi slobodnim treningom u 10 i 25. Inače što se tiče Vilijamsa još nema naznaka ko bi mogao da zameni Kubicu u ovom timu, a sigurno je da će u bolidu britanske ekipe biti Džordž Rasel.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 372Komentari