home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alonso

Kako prenosi Sport Klub, šef Meklarena Zek Braun je kazao da će uskoro početi pregovori sa Fernandom Alonsom o angažmanu španskog automobiliste u tom timu Formule 1. Alonso međutim sigurno neće ponovo voziti u trkama što mnogi potajno priželjkuju.

Fernando Alonso je posle prošlogodišnjeg povlačenja iz Formule 1 postao savetnik i test vozač u Meklarenu. Dosta je bilo priče o tome da će Španac eventualno sesti u bolid Meklarena ponovo ali to je ipak daleko od realnosti. Iz Meklarena kažu da im je Alonso mnogo pomogao u razvijanju bolida, a kako akutelni ugovor sa Fernandom ističe uskoro kreću razgovori o produžetku saradnje.

 "Imaćemo razgovore o budućnosti i o tome kako bi ona trebalo da izgleda. Imamo i tim u Indikaru, imamo i Miku Hakinena kao ambasadora i to na duge staze tako da mislim da ćemo do kraja godine sesti sa Fernandom i da ćemo pričati o tome šta on želi da radi, kako da nastavimo napred i da li ima smisla da radimo zajedno", kaže Zek Braun koji je na pitanje da li će Alonso biti u bolidu F1 ponovo kratko odgovorio "ne".

Čelnik Meklarena kaže da je veoma zadovoljan Alonsovim učinkom kao i da Meklaren ima želju da on bude u porodici. Takođe kaže da je Alonso jedan od najboljih i najbržih vozača na svetu kog bi mogao da angažuje u nekom drugom šampionatu u kom Meklaren želi da učestvuje.

"Naš pravac u Formuli 1 smo odredili sa našim trenutnim vozačima, ali u zavisnosti u odnosu na ostale aktivnosti, svakako smo veoma zainteresovani da nastavimo odnos sa Fernandom", dodao je Braun.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 331Komentari