home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
WRC Citroen

Dalje učestvovanje francuskog tima u sledećoj sezoni – WRC 2020, snažno je uzdrmano i postoji baš veliki rizik da će SVETSKI RELI ŠAMPIONAT izgubiti jedan od najuspešnijih brandova u ISTORIJI.

Takvo pitanje poslednjih nekoliko sati dobija sve više zainteresovanih na poznatim i specijalizovanim društvenim mrežama i Internetu. Zapravo, sve je veći upitnik oko učestvovanja Citroena u sezoni WRC 2020. Zahvaljujući Sébastienu Ožieu, posle otkazivanja australijskog relija, ekipa se borila do poslednjeg događaja za titulu među vozačima, ali zaostajala je za Hjundaijem i Tojotom u konkurenciji marki. Postoje nagađanja da je šef sportske ekipe Pierre Budar vodio pregovore sa šefom Citroena Lindom Jacksonom, za vreme i posle katalonskog mitinga, o samoj budućnosti tima. Prema dobro obaveštenom izvoru, britanskom Autosportu, verovatnost napuštanja Citroena sa relija sa Svetskog prvenstva je 99%.

Jedan od delova koji se uklapa u mozaik Citroenovog odlaska mogla bi da bude nedavno objavljena informacija da se PSA Grupa od sezone 2022. preko marke Peugeot vraća u takmičenje izdržljivosti na kružnim stazama. Još je u opticaju glasina da je Sébastien Ožie na putu da zameni Otta Tänaka u Tojoti. Tamo bi mogao da upozna Elfyna Evansa, koji bi takođe trebalo da bude u planovima za japansku marku.

Šef Tojota Gazoo Racing, Tommi Mäkinen, kao po navici, odbija sva takva nagađanja i govori….

„Nemamo šta reći. U stvari, do sada nisam odlučio ništa o vozačima. Osim toga, bilo je drame u Australiji, što je donekle prekinulo pregovore. Objavićemo sve čim imamo nešto. Nadam se da će se to dogoditi do kraja sledeće nedelje.“

Novosti iz WRC sveta samo što nisu pristigle…..čekaju ih mnogi !

Izvor: Mojsvetbrzine.rsčitanja : 402Komentari