home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW WSBK

BMW Motorrad se 2019. vratio u WSBK šampionat nakon šestogodišnjeg odsustva i to sa S 1000 RR i dva talentovana vozača, Tomom Sajksom i Markusom Rajterbergerom.

Da li ova ponovno rasplamsana strast prema moto sportu može da se prelije u MotoGP? Ako je verovati čelnicima bavarske kompanije, odgovor je negativan.

Markus Šram, izvršni direktor BMW Motorrad-a, je nedavno dao jedan intervjuu u kojem je izjavio da WSBK odgovara sportskoj DNK nemačkog brenda.

On je podvukao da su WSBK-u postoje „snažnije tehničke sinergije nego u MotoGP-u“, dodavši da bi efekat koji bi premijerna klasa imala na bredn bili marginalni. Dakle, WBSK će dugoročno biti u fokusu kompanije.

Da se vratimo na tek završenu sezonu WSBK šampionata. BMW je osvojio četvrto mesto u generalnom plasmanu proizvođača, zahvaljujući podijumima Toma Sajksa. Cilj su bolji rezultati u 2020, kao i osvajanje treće pozicije u konkurenciji proizvođača.

Što se MotoGP tiče, ima ona „nikad ne reci nikad“, ali u ovom trenutku, najjača klasa jednostavno nije u prioritetima bavarskog giganta. Ko zna, možda za koju godinu se takav stav promeni i dočekamo neki S 1000 RR-R... Možemo samo da se nadamo.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 687Komentari