home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ogier

Potpuno ravnopravnu borbu vode dva predstavnika fabrike TOJOTA. Francuz Sebastien Ožie šest puta reli šampion sveta i Britanac Elfin Evans, bez ijedne titule….Posle ispita broj 11 njihovo vreme je bilo identično U HILJADITIM DELOVIMA SEKUNDE, što najbolje govori o potpunoj ujednačenosti.

Ispit broj 12 je doneo pobedu Nojvilu i prednost Elfinu Evansu koji u generalnom vodi. Zaostaje Ožie sa + 4.9 sekundi i Nojvil sa 6.4 sekunde…

Evans

Daleko iz ove trojke je stari as, Francuz Sebastien Loeb, takodje u „hjundaiu“, koji medjutim dosta zaostaje, baš kao i Lapi i Rovanpera..

Bilo je nekoliko udesa, srećom bez povreda posada a desetak takmičara su zaradili penalizaciju, ili zbog takozvanog „jump starta“ (preranog polaska na ispitu) ili zbog kašnjenja u vremenskim kontrolama…

Sutra su na redu poslednja četiri brzinska ispita i tradicionalni „Džoker ispit“, koji donosi prvoj petorici dodatne bodove. Izvesno je da će TOJOTA slaviti, a ko će biti pobednik ovogodišnjeg rulet relija u Monte Karlu, odlučiće sitnice ili manji broj loših poteza OŽIEA i EVANSA (ako im Nojvil ne pokvari planove) a kada to kažemo mislimo i na pravi odabir pneumatika. Kada bi bilo moguće pobeda bi pripala i jednom i drugom.

Djordje Djenić / Mojsvetbrzine.rsčitanja : 576Komentari