home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes W11

Kako prenosi Sport Klub, Mercedes je u ponedeljak predstavio dizajn bolida za sezonu 2020. Uz srebrnu i zelenu, boje na koje smo navikli, novi bolid ima i malo crvene - boju novog partnera INEOS.

Mercedes je u ponedeljak predstavio novog partnera i dizajn bolida za novu sezonu. Srebrna strela će u 2020. godini imati i crveni detalj upravo zbog saradnje sa INEOS.

Najvećim delom bolid podseća na onaj iz prošle sezone, ali je sada na njemu burgundsko crveni detalj na prednjem krilu kao i na eirboksu na kome je ispisan i logo INEOS. Dodata je i jedna crvena zvezda u čast Nikuju Laudi.

Mercedes W11

Za samo nekoliko dana Mercedes W11 prvi put će se naći na stazi u Silverstonu.

Mercedes je drugi tim koji je prezentovao bolid za predstojeću sezonu, nakon što je to prošle sedmice učinio Has.

U 2020. Mercedes će pokušati da sedmi uzastopni put bude šampion u konkurenciji konstruktora.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Daimler AG

Pregovori uskoro: Volf uveren da Hamilton ostaje

Toto Volf rekao je da će pregovori sa Luisom Hamiltonom biti obavljeni narednih dana. Volf se nada da će obe strane biti zadovoljne, ali nije isključio ni mogućnost da se izdvoji mnogo novca za novog vozača ukoliko Britanac ipak ode.

Toto Volf uveren je da će pregovori sa Luisom Hamiltonom biti samo formalnost i da će saradnja biti nastavljena jer je "očigledno reč o saradnji u kojoj svi mogu samo da napreduju".

Ipak, Volf nije u potpunosti odbacio mogućnost da ne bude tako i da Britanac ipak napusti Mercedes u kom sulučaju bi tim morao da traži novog vozača za 2021. godinu.

Hamilton ima još jednu godinu ugovora vrednog 40 miliona funuti po sezoni, a ranije se spekulisalo da sada traži povećanje ugovora na 55 miliona.

Šestorstrukog svetskog šampiona povezivali su i sa Ferarijem sa kojim je navodno pregovarao. Volf je potvrdio da od kraja decembra nije kontaktirao sa Hamiltonom koji je na zasluženom odmoru.

"Naravno da bismo voleli da u našem bolidu imamo najbržeg vozača. I znam da Luis želi da bude u najbržem bolidu. Mislim da je zadovoljstvo obostrano. Poslednji put smo razgovarali pre Božića i rekli smo da ćemo pregovarati kada se vrati iz Amerike gde provodi odmor. Uveren sam da naš tim može da privuče najbolje vozače. U ovom trenutku Luis se dokazao kao najbolji i nadam se da ćemo i ubuduće moći da kažemo da sarađujemo sa najboljima", rekao je Volf na predstavljanju novog bolida.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 353Komentari