home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Audi DTM

Kako prenosi Serbiaring, DTM organizator objavio je novu verziju takmičarskog kalendara za tekuću godinu, koji predviđa održavanje svih izvorno planiranih trka, ali u periodu od samo četiri meseca.

Po novom rasporedu, sezona će početi sredinom jula na Norisringu, a polovinom novembra će je zatvoriti runda na Nacionalnom autodromu Monca. To praktično znači da je pandemija koronavirusa pomerila prvih pet rundi, u originalnom kalendaru planiranih za period od aprila do juna – Zolder, Lauzicring, Igoru drajv, Anderstorp i Moncu – ali da su za njih pronađena mesta u gusto spakovanoj drugoj polovini godine.

Jedino otvoreno pitanje ostaje hoće li DTM karavan prvo otići na Igora drajv u blizini Senkt Peterburga, ili na Anderstorp u Švedskoj.

Glavna ambicija serije ostaje da održi svih 10 takmičarskih vikenda. Novi kalendar to omogućuje, ali je činjenica i da u doba opšte neizvesnosti nema nikakve garancije da će sve proteći po ovom izmenjenom planu. Na to je podsetio rukovodilac krovne DTM organizacije ITR Marsel Mohaupt: “Ovo su nesigurna vremena bez presedana, a naš prioritet je dobrobit naših porodica, osoblja i zajednice. Uprkos nesigurnosti, osećali smo da je važno da ljubiteljima auto-sporta i svima uključenima u DTM prikažemo revidirani kalendar i nove datume.”

“Jasno je da su ograničenje i tretman epidemije svima prvi prioritet, ali verujemo da sport može da igra ulogu u vraćanju života ljudi u normalu. Uz podršku naših navijača, naših proizvođača Audija i BMW-a, koji će na ovogodišnju startnu rešetku izvesti 16 automobila, autodroma i svih partnera, želimo da kasnije u godini priredimo uzbudljivu sezonu.”

“Znamo da moramo da ostanemo fleksibilni i pragmatični, ali ovo je prvi korak. Ostajemo verni našem obećanju da ćemo se vratiti jači. Kada bude bezbedno da se vratimo na staze, želimo da DTM pomogne tako što će u tome biti predvodnik!”

10-12. jul: Norisring (GER)

31. jul-2. avgust: Igora drajv (RUS) ili Anderstorp (SWE)*

7-9. avgust: Zolder (BEL)

22–23. avgust: Brends Heč (GBR)

4-6. septembar: Asen (NED)

11-13. septembar: Nirburgring (GER)

2-10. oktobar: Igora drajv (RUS) ili Anderstorp (SWE)*

16-18. oktobar: Lauzicring (GER)

6-8. novembar: Hokenhajmring (GER)

13-15. novembar: Monca (ITA)

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 477Komentari