home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Hyundai i30 N TCR

Hyundai motorsport i klijentski timovi BRC rejsing i Engstler motorsport prikazali su izgled “hjundaija i30 N TCR” za dolazeću sezonu Svetskog kupa turing automobila.

Kako prenosi Serbiaring, u trećoj WTCR kampanji učestvovaće četiri korejska automobila. Dva šampiona serije, Gabrijele Tarkvini i Norbert Mihelis, ponovo su timske kolege u ekipi BRC Hjundai N Lukoil skvadra korse.

Hyundai i30 N TCR

Na globalnu pozornicu se vratila Engstlerova postava, sada pod punim nazivom Engstler Hjundai N Likvi moli rejsing tim. Njegovi su piloti Niki Katsburg, koji je 2019. debitovao na WTCR sceni, kao i Luka Engstler, koji je u WTCR debitovao kao vajldkard, a potom nastupio i kao zamenski vozač u Makauu.

Takmičarske boje automobila ovih ekipa prepoznatljive su i čine ih Hjundaijeva “performantna plava”, uz dodatak tamnoplave i crvene, koje se inače viđaju na fabričkim Hjundai automobilima u Svetskom reli prvenstvu. U rasporedu boja je više nego primetan uticaj naslovnih sponzora ekipa, kompanija Likvi moli, odnosno Lukoil.

Kako će se WTCR 2020. odvijati, niko sa sigurnošću ne može da kaže. Izvesno je da su runde u Mađarskoj i Nemačkoj otkazane, a organizator namerava da ispuni plan od 20 trka u godini tako što će u preostale takmičarske vikende ubacivati dodatne sprint nastupe.

U klijentskom odseku Hjundai motorsporta ističu da su oni usredređeni na pripreme za povratak trkanju, uprkos nesigurnosti i pometnji koju je u svet automobilskog sporta unela covid-19 pandemija.

U sklopu mera za sprečavanje širenja virusa, deo personala upućen je na rad od kuće. Inače se operativa u sedištu kompanije u Alcenauu odvija što je moguće normalnije kako bi se pružila podrška ne samo klijentskim WTCR ekipama, već i mušterijama koje se takmiče u drugim TCR šampionatima, te onima koji na relijima nastupaju s modelom “i20 R5”.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 770Komentari