home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Binoto

Kako prenosi Sport Klub, prvi čovek Ferarija Matija Binoto kaže da su neophodne detaljne analize pre donošenja konačne odluke oko nastavka sezone u Formuli 1.

Pandemija koronavirusa i stopiranje sezone doneli su gubitke svim timovima u F1. Uspostavljen je dogovor da se godišnji budžeti smanje sa 175 na 150 miliona, ali do odluke oko nastavka trka jo šnije došlo.

"Jasno nam je da se mnoge ekipe muče. S druge strane imamo timove poput nas koji sami dizajniraju i izrađuju svaki delić svog bolida. Poslednji sastanak koji je održan u ponedeljak je bio vrlo konstruktivan i biće nam potrebne još neke analize pre nego što donesemo konačnu odluku. Da se razumemo, ona ne sme da bude doneta s emocjiama, već mora da bude racionalna", rekao je Matija Binoto u razgovoru za Skaj Sports.

Podsetimo, u utorak je zvanično otkazana i trka za Veliku nagradu Kanade, koja je bila na rasporedu 14. juna.

Na taj način, prva trka koja bi mogla da se održi za sad jeste u Australiji petog jula.

Izvor: Sportklub.rs

Oktobar krajnji rok za početak sezone u Formuli 1?

Svetski šampionat u Formuli 1 mogao bi da se održi čak i ako sezona počne u oktobru, smatra izvršni direktor Ros Bron.

U utorak je zvanično odložena trka za Veliku nagradu Kanade, koja je bila na rasporedu 14. juna. To je deveta trka ove sezone koja je pomerena zbog pandemije koronavirusa.

"Ako hoćete da vam kažem šta je krajnji rok, to bi bio oktobar", rekao je Bron.

"Uvek postoji mogućnost da pređemo i u narednu godinu i to je ono što sada razmatramo. Sezona bi mogla da se završi u januaru".

Ozbiljno se razmatra mogućnost da se trke voze bez prisustva navijača.

"Obezbedili bismo sigurno okruženje u koje bi ekipe dolazile čarter letovima, preusmeravali bismo ih na stazu, svi bi bili testirani... To nije idealno, ali je bolje nego da nema trka. Moramo da zapamtimo da milioni prate trke iz svojih kuća".

Sledeća trka koja bi mogla da se održi je Velika nagrada Austrije, koja je zakazana za 5. jul.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 201Komentari