home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

23 Maj 2020 - 15:37 Sport Link
F1

Vurc: Vozači podržavaju ’trke pred duhovima’

Kako prenosi Sport Klub, prvi čovek Asocijacije Gran Pri vozača Aleksander Vurc rekao je da bi vozači više voleli da sezonu započnu pred navijačima, ali da podržavaju plan da šampionat krene bez njihovog prisustva.

Sezona u Formuli 1 je trenutno na čekanju zbog pandemije koronavirusa, a trebalo bi da bude otvorena dvema trkama pred praznim tribinama na stazi „Red Bul ring“ u Austriji. Potom će uslediti nekoliko trka u identičnim uslovima, a zatim je u planu selidba u Aziju, na Bliski istok i američki kontinent.

„Smatram da niko u auto-moto sportu, nijedan vozač, nijedna osoba, a ja posebno, nije ljubitelj ’trke pred duhovima’. Međutim, nijedan vozač sa kojima sam razgovarao, a u stalnom kontaktu sam sa njima, nije rekao: ’Ne, ne želim to’ ili ’Osećam da je to pogrešno’. ’Trke duhova’ treba posmatrati kao način da se vratimo na stazu ranije nego da čekamo da mogu da se voze sa prisustvom navijača. Zato, tražimo takve trke i vozači to podržavaju“, istakao je Vurc.

Do sada su tri trke ovogodišnjeg šampionata otkazane, među kojima je i Velika nagrada Monaka, koja je trebalo da bude na programu ovog vikenda, dok je sedam odloženo. Trenutni plan je da svi timovi otputuju u Austriju čaerter letovima i ne dolaze u kontakt sa lokalnim stanovništvom. Vurc kaže da je održavanje trka, čak i u takvim okolnostima, ispravno.

„Formula 1 je globalna industrija, a kao i svaka Vlada u svetu, svi pokušavaju da pokrenu industriju, ekonomiju, pošto ljudi i njihove porodice zavise od toga. Isto tako je i u Formuli 1“, naglasio je Vurc.

Ovogodišnji šampionat Formule 1, kad god da krene, moći ćete da pratite na Sport Klubu.

Izvor: Sportklub.rs

Obamejang u virtuelnom svetu Formule 1 u nedelju

Pjer-Emerik Obamejang pokazaće nam ove nedelje koliko je dobar u virtuelnom svetu Formule 1.

U nedelju ćemo pratiti virtuelnu trku za Veliku nagradu Monaka, a među vozačima će biti i fudbaler Arsenala Pjer-Emrik Obamejang.

Ovoga puta na delu ćemo videti i Valterija Botasa i Estebana Okona.

Oz Botasa i Okona još šestorica vozača Formule 1 voziće virtuelnu nedeljnu trku. Biće tu i Šarl Lekler, Aleks Albon, Džordž Rasel, Lando Noris, Antonio Đovinaci i Nikolas Latifi koji su se na ovaj način "igrali" i ranije.

Obamejang će biti timski kolega Landu Norisu u Meklarenu, ali neće biti jedini fudbaler koji će "voziti" u nedelju. Još jednom ćemo videti golmana Reala Tiba Kurtou koji se prvi put i nije posebno istakao.

Pridružiće im se i surfer Kai Leni koji će voziti sa Albonom u Red Bulu i pevač Luis Fonsi koji će braniti boje Rejsing pointa.

Akciju od 19 časova u nedelju pratite na našim kanalima, kao i do sada.

Izvor: Sportklub.rs

Timovi Formule 1 prihvatili smanjenje budžeta

Timovi Formule 1 su prihvatili paket mera štednje koje bi trebalo da pomognu ovom sportu da preživi finansijsku krizu izazvanu pandemijom bolesti Covid-19, objavio je britanski BBC.

Rukovodstva timova su glasala za predlog kojim će se gornja granica budžeta za sledeću sezonu smanjiti za 30 miliona američkih dolara i biće postavljena na 145 miliona USD.

Za 2022. taj iznos bi trebalo da bude smanjen na 140 miliona USD, a u periodu od 2023. do 2025. timovi će maksimalno moći da potroše 135 miliona USD.

Rukovodstvo Formule 1 ovim merama želi da smanji troškove, a istovremeno i da pomogne manjim timovima da postani konkurentniji.

Izvor: Seebiz.eu / BBCčitanja : 242Komentari