home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Superbajk

Kako prenosi Sport Klub, svetski superbajk šampionat biće nastavljen u avgustu na stazi „Heres“ posle pauze zbog pandemije koronavirusa.

Druga runda sezone biće na programu odmah posle duplog programa Moto GP šampionata u Andaluziji, od 31. jula do 2. avgusta. Šampionat je, inače, otvoren na stazi „Filip Ajland“ u Australiji u februaru.

Nedelju dana posle trka u Heresu šampionat se seli u Portugal, na stazu „Algarve“, a potom će sezona izgledati kao što je najavljeno u nacrtu kalendara u aprilu. Do kraja avgusta, vozači će posetiti i Aragon, gde će se trkati od 28. do 30. avgusta.

U saopštenju se navodi da će prve tri trke biti održane bez prisustva navijača, ali da će se svakako vršiti procena situacije oko koronavirusa i u skladu sa time će se i reagovati ukoliko biti potrebno. Takođe se dodaje da su trke u Britaniji i Holandiji odložene do daljeg zbog mera ograničenja u tim zemljama, ali one još nisu zvanično otkazane.

Velika nagrada Britanije u Moto GP šampionatu, koja je trebalo da bude vožena u avgustu, otkazana je u petak, dok su trenutno u toku pregovori oko trka na stazi „Silverston“ u Formuli 1. Holandija je, s druge strane, ostala bez trka kako u Svetskom šampionatu u motociklizmu, tako i Formuli 1 ove godine zbog koronavirusa.

Posle prvog trkačkog vikenda, vozač Kavasakija Aleks Lous vodi u generalnom plasmanu, sa 14 bodova prednosti u odnosu na Skota Redinga iz Dukatija.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 317Komentari