home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

1 Jun 2020 - 20:24 Sport Link
Hamilton

Hamilton kritikovao kolege što ne reaguju na nepravdu

Kako prenosi Sport Klub, Luis Hamilton je kritikovao zvezde Formule 1 zbog toga što nisu reagovali na ubistvo afroamerikanca Džordža Flojda.

Ubistvo afroamerinakca koji je bio nenaoružan u Minesoti pre nekoliko dana je uzburkalo svetsku javnost. Mnogi sportisti reaguju, a Luisu Hamiltonu se čini da je u Formuli 1 kritika aktuelnih dešavanja izostala.

"Vidim da mnogi od vas ne reaguju, neki od vas su najveće zvezde koje i dalje ništa ne govore u sred nepravde. Niko nije dao znak iz naše industrije koja je naravno sport u kom dominiraju belci. Ja sam jedan od onih tamnoputih koji su sami", poručio je Luis Hamilotn na Instagramu.

"Neće biti mira ako naši takozvani lideri ne naprave promenu. Ovo nije samo Emerika, ovo je Britanija, Španija, Italija. Manjine su tretirane loše i to mora da se promeni, mora da se promeni našin edukovanja o jednakosti, rasizmu, kasizmu i da smo svi isti", dodao je šestostruki svetski šampion Formule 1.

Izvor: Sportklub.rs

Vozači F1 progovorili posle Hamiltonovih prozivki

Luis Hamilton je prvi vozač Formule 1 koji je progovorio o ubistvu Džordža Flojda u Minesoti. Odmah je i kritikovao ostale ljude iz te industrije koji su ćutali.

Od momenta Hamiltonovih prozivki i kritika nije prošlo mnogo pa su se vozači oglasili poručivši da je užasno ono što se događa u Americi.

"Tužan sam kada vidim vesti poslednjih nekoliko dana. Ono što se desilo Džordžu Flojdu i ono što se konstantno dešava u današnjem društvu je sramota. Više nego ikad pre moramo da budemo zajedno. Rasizam je toskičan i moramo da se protiv njega borimo, ne nasiljem i tišinom već jedinstvom i akcijom", napisao je Danijel Rikardo na Instagramu.

"I dalje ne mogu da nađem reči kako bih opisao neprijatnost nekih video snimaka koje sam video na internetu. Protiv rasizma treba da se borimo akcijama ne tišinom. Učestvujte i podržite druge kako bismo širili svest. Dužnost nam je da pričamo protiv nepravde", napisao je na Tviteru Šarl Lekler.

Reagovali su i Aleks Albon, Karlos Sains, Nikolas Latifi, Džordž Rasel, Serhio Peres.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 243Komentari