home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Espargaro

Vozač KTM rejsinga Pol Espargaro poslednjih dana se dovodi u vezu sa Repsol Hondom, ali tim menadžer japanske ekipe Alberto Puđ negira da je dogovor postignut.

Kako podseća Sport Klub, već neko vreme se zna da Mark Markes ima ugovor sa Repsol Hondom do 2024. godine, dok njegovom bratu Aleksu on ističe na kraju ove sezone, čiji početak je odložen zbog pandemije koronavirusa.

Informacije da bi Espargaro mogao da postane Markesov timski kolega još pre prve trke ovogodišnjeg Moto GP šampionata došle su kao šok, posebno jer to otvara brojna pitanja gde će ostali završiti dogodine. Međutim, Puđ kaže da niko osim osmostrukog svetskog šampiona ima ugovor sa Hondom posle ove sezone.

„Honda uvek razmišlja o sadašnjosti i budućnosti svoje strukture, od nižih kategorija do kraljevske klase. Zbog okolnosti u kojima smo, ova sezona se ne razvija kao što smo navikli, ali to ne znači da Honda ne nastavlja svoj plan o najboljoj budućnosti za sve svoje vozače. Nismo potpisali ni sa kim ugovor osim onoga što je već objavljeno“, istakao je Puđ.

Pored braće Markes, pod ugovorima za ovu sezonu sa Hondom su i vozači LCR Kal Kračlou i Takaki Nakagami. Prvi čovek italijanskog tima Lučio Čekinelo izrazio je želju da zadrži obojicu, ali za sada ništa nije dogovoreno.

Ovogodišnji Moto GP šampionat bi trebalo da počne dvema trkama u Heresu u drugoj polovini jula, a kalendar će biti poznat naredne nedelje.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 270Komentari