home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hungaroring

Kako prenosi Sport Klub, Velika nagrada Mađarske ostaće u kalendaru Formule 1 barem do 2027. godine, pošto su promoteri postigli dogovor o produžetku ugovora za još jednu godinu.

Staza „Hungaroring“ biće domaćin treće runde ovogodišnjeg šampionata, koji prethodno počinje dvema trkama u Austriji. Prvobitno je bilo planirano da sezona počne još u martu u Australiji, ali je pandemija koronavirusa uslovila odlaganje akcije.

Upravo u okviru pregovora da se ovogodišnja trka održi pred praznim tribinama u Mađarskoj došlo je do dogovora o produžetku ugovora. Prethodni je potpisan još 2016. na deset godina, ali je sada ugovoreno da finansijska nadoknada bude smanjena kako za ovu sezonu, tako i za naredne.

Ovogodišnja Velika nagrada Mađarske biće vožena 19. jula, a „Hungaroring“ je bio opcija za više trka pre nego što je osigurano održavanje dve trke u Velikoj Britaniji u avgustu, 2. i 9. avgusta. Odmah potom sledi trka na „Katalunji“, pre dvonedeljne pauze pre rundi u Belgiji i Italiji, koje su zadržale svoje termine u prvobitnom nacrtu kalendara.

Kompletnu akciju u Formuli 1 moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba počevši od 3. jula.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 278Komentari