home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mandić

Druga trka brdskog šampionata koju je organizovao ASU Zaječar u Halovu, pod pokroviteljstvom Sportskog auto karting saveza Srbije u generalnom plasmanu pripala je Ivanu Mandiću Ćimi za volanom reno klia, članu kluba XM rejsing tim. Drugo mesto u generali pripalo je Evgeni Jankovu iz Bugarske za volanom subaru impreze. Treće mesto osvojio je Uroš Brkić član ASU Galaks u Folksvagenu polo.

Tačno 57 takmičara, od toga pet gostiju iz Bugarske, na startu nedeljnog takmičarskog dana obećavali su više nego dobar provod, odnosno uzbudljive i naravno neizvesne vožnje protiv štoperice na stazi ukupne dužine 2.280. Pravilnik je predviđao četiri izlaska od starta do cilja, na potpuno novoj stazi, koju je organizator doveo u odlično stanje, drugim rečima nova podloga i odbojnici u svakoj krivini, omogućavali su takmičaraima da izvuku maksimim iz takmičarskioh sprava.

Istini za volju umeli su i da preteraju, ali su pomenuti kolobrani sve elegantno upijali i vraćali „zalutale“ takmičare nazad na stazu. Pomenuta dešavanja obeležila su prvu vožnju koja je potrajala, ali je dala efekta, odnosno u drugoj, trećeoj i četvrtoj, svi se opametili i nisu srljali.

Posle treće vožnje generalni plasman je bio odlučen, ali je imalo mesta za popravni u četvrtom nastupu kada su klase u pitanju. Tako da su na veliku radost publike takmičari izašli iz servisnog parkišta i krenulu u još jednu finalnu borbu protiv štoperice.

Nezvanični rezultati

GENERALNI PLASMAN

1. I. Mandić, 2. E. Jankov, 3. U. Brkić, 4. V. Dimitrov, 5. I. Ivanov, 6. D. Balačikić, 7. V. Rabrenović, 8. L.Blokov, 9. D. Lukić, 10. D. Panić

Izvor: Plumrace.comčitanja : 337Komentari